5 obiceiuri care îți fură bucuria

În cariera mea de consilier, am observat câteva lucruri la oamenii fericiți – oameni care sunt cu adevărat plini de bucurie chiar dacă circumsțanțele din viața lor nu sunt ideale. Indiferent de ceea ce aduce viața, există câteva lucruri pe care oamenii fericiți nu le fac niciodată.

Iată care sunt lucrurile care ne răpesc bucuria:

1.Comparația – Privind la ceea ce au alții este rețeta dezastrului. Pentru că, indiferent de ceea ce ai sau de cine ești, mereu se va găsi o persoană mai inteligentă, mai frumoasă, mai bogată, mai plină de succes sau mai admirată decât tine. Comparându-te mereu cu ceilalți te va împiedica să vezi ceea ce face Dumnezeu în viața ta și să te bucuri de lucrurile pe care le ai deja.

2.Autovictimizarea – Indiferent ce se întâmplă în viața lor, oamenii fericiți nu se plâng și nu se autovictimizează. Ei realizează greutățile vieții, însă nu își concentrează atenția asupra lor.

Ei pot fi cinstiți cu ei înșiși atunci când trec prin greutăți, însă nu-și permit să rostească cuvinte negative față de oamenii din jurul lor, deoarece știu că ceea ce iese din gură este reflecția inimii.

Gura ta este un instrument puternic, așa că asigură-te că o folosești pentru a zidi, nu pentru a dărâma. Când ești tentat să te concentrezi pe ceea ce îți lipsește, învinge această luptă lăudându-L pe Dumnezeu pentru tot ceea ce El ți-a dat și pentru tot ceea ce a făcut pentru tine.

3.Competiția – Oamenii fericiți nu fac din viața lor un concurs. Ei nu concurează cu nimeni pentru a avansa sau pentru a fi cei mai buni, deoarece știu că valoarea lor nu stă în ceea ce fac alții, ci mai degrabă în ceea ce spune Dumnezeu că sunt.

Cei care se află în competiție constantă cu ceilalți se găsesc pe un roller-coaster emoțional, care uneori avansează, alteori rămân în urmă. Oamenii fericiți își înrădăcinează valoarea în Hristos. Iar această valoare nu se schimbă niciodată în funcție de ceea ce fac sau ceea ce nu fac ei.

4.Controlul – Din cauza tendințelor mele de a controla totul, am o hârtie lipită pe oglinda din baia mea, pe care scrie următorul lucru: „Doamne, dă-mi seninătatea de a accepta lucrurile pe care nu le pot schimba, curajul de a schimba lucrurile pe care pot să le schimb, şi înţelepciunea de a şti să le deosebesc.”

Oamenii fericiți au înțeles că unele lucruri din viață nu pot fi controlate sau schimbate așa că au renunțat la îngrijorările provocate de tendința de a deține controlul. Aici este cheia atunci când încetăm să ne mai îngrijorăm pentru lucrurile pe care nu le putem schimba: cineva mai mare decât noi preia controlul iar noi primim pace.

5. Critica – Oamenii care mereu îi doboară pe ceilalți sunt de fapt oameni care duc lupte interioare cu ei înșine. Oamenii fericiti pot gasi cu ușurință lucruri bune în cei din jurul lor și pot găsi la fel de ușor lucruri bune în ei inșiși.

Fie că ai 14 sau 70 de ani, nu este niciodată prea târziu să începi să transformi modul în care ne gândești, lucrurile pe care le vorbești și modul în care interacționezi cu lumea din jurul tău.

„Fericirea”, așa cum o definește lumea, nu poate fi întotdeauna trăită, însă indiferent unde te afli în viață, ai abilitatea de a alege bucuria.

Citeste si Meditaţii 10 versete biblice care vă vor încuraja în momentele mai puțin fericite

Citeste si MINUNE: O tumorea de pe creierul unui copilaș dispare după ce părinții ei se roagă

Sursă: True Love Dates via Alfa Omega

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x

Check Also

“Dragostea nu este doar un zambet, nu este doar o floare, dragostea este un suflet ranit si apoi vindecat de altul.” Cele mai frumoase citate de la Octavian Paler, merita citite in fiecare zi

Octavian Paler s-a stins din viață la data de 7 mai, în anul 2007, în ...