Acestia sunt ingerii nostri pazitori! PRIMUL TRANSPLANT PULMONAR DIN ROMANIA a avut loc astazi la spitalul „Sfanta Maria” din Bucuresti.

Premiera pentru medicina romaneasca dupa ce astazi, la Spitalul Clinic „Sfanta Maria” din Bucuresti a fost efectuat pentru prima data in Romania un transplant pulmonar.

„In noaptea de 17 spre 18 aprilie 2018 a fost realizat un transplant pulmonar la Spitalul Clinic „Sfanta Maria” din Bucuresti.

Organul a fost recoltat de la un pacient aflat in moarte cerebrala, in varsta de 46 de ani, la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, la ora 01:30, in data de 18 aprilie 2018. Acordul de prelevare de organe din partea familiei a fost obtinut ieri, in data de 17 aprilie 2018, la ora 09:30, iar prelevarea a inceput la ora 23:30.

Transplantul s-a efectuat, astazi, la Spitalul Clinic „Sfanta Maria” de la ora 04:00 pana la ora 11.00, cu o pauza de o ora si jumatate intre cei doi plamani.

Echipa medicala l-a avut ca operator pe dr. Igor Tudorache, alaturi de doi chirurgi din Spitalul Clinic „Sfanta Maria”, echipa de anestezie si echipa de asistente specializate pe bloc operator din acelasi spital.

Pacientul care a fost supus interventiei se afla de un an pe lista de asteptare a Spitalului Clinic „Sfanta Maria”.

Pacientul a suportat bine operatia extrem de complexa. Se afla, conform procedurilor, in monitorizare pe sectia de Anestezie si Terapie Intensiva.

Vom reveni cu detalii despre evolutia starii de sanatate a pacientului.

Multumesc echipei medicale”, se arata in comunicatul semnat de managerul spitalului, Narcis Copca.

Barbatul care a fost operat este Mugurel Amaritei, un tanar din Iasi, de 36 de ani, care astepta de mai bine de trei ani acest transplant. Era ultima lui sansa de supravietuire, avand in vedere ca plamanii lui functionau doar la 14% din capacitate.

Donatorul este un barbat cu varsta de 46 de ani care a suferit un accident vascular cerebral in timp ce conducea.

Anunt important: Pentru că reteaua de socializare ne-a cenzurat ca postarile care se fac sunt aproape oprite pentru ca dvs sa nu le mai vedeti, sa le cititi sau le dati mai departe, va asteptam in grupul creat pentru dvs unde e alta situatie! Va asteptam in grupul acesta: Stiri si incurajari crestine

SURSA

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x

Check Also

Semințele care refac funcția ficatului, pancreasului și rinichilor, prevenind diabetul – cum se folosesc?

Semintele de mei nu se afla printre semintele populare atunci cand vine vorba despre sanatate, ...