Adevar sau minciuna: Papa Francisc chiar a decis sa anuleze Biblia și a propus o nouă carte sfântă?

La data de 2 aprilie 2018, ThereIsNews.com a  publicat un articol care prezinta o știre șocanta pentru biserica catolică dat si pentru alti crestini – Papa Francis „a anulat” Biblia și propune crearea unei noi cărți sfinte:

Papa Francisc a surprins lumea astăzi anunțând că Biblia este total depășită și are nevoie de o schimbare radicală, astfel că Biblia este anulată oficial și este anunțată întâlnirea dintre cele mai înalte personalități ale bisericii unde va fi decisă cartea care o va înlocui Biblia, numele și conținutul acesteia. Unele nume sunt deja luate în considerare, iar cel care are mai multă putere este „Biblia 2000”.

ThereIsNews.com este un site web de umor care publică doar conținut fictiv și poartă o  notă de responsabilitate pe site-ul web care are următorul conținut:

Site-ul „Există știri” (http://thereisnews.es) (denumit în continuare TIN) este un site de umor al cărui scop este divertismentul.

Conținutul TIN este ficțiune și nu corespunde realității.

Toate referințele, denumirile, mărcile sau instituțiile care apar pe site sunt folosite ca elemente contextuale, ca în orice carte fie roman sau ficțiune.

Lucrarea ficțiunii ar fi păcălit pe unii cititori, deoarece a fost publicată la doar câteva zile după ce mai multe instituții media au relatat că Papa Francis a negat una dintre principiile fundamentale ale catolicismului – existența iadului. Acest zvon, de asemenea, a fost probabil înfrumusețat sau eronat si publicat cu rea intentie de a face rau.

Papa Francisc are o istorie oarecum de a face declarații controversate care par a fi în contradicție cu învățăturile bisericești tradiționale:

În politică, ei o numesc „în afara mesajului”. În actorie, ei o numesc „în scenă”. În Biserica Catolică sub conducerea lui papa Francisc, a devenit „afacerea ca de obicei”.

Asezati pontiful în vârstă de 81 de ani în fața unui microfon și el va face știri bune.

Cazul în cauză: În timpul unei conferințe de presă din 2015, la bordul avionului papal din Filipine până la Roma, când Francis a anuntat în modul său foarte nepotic, cum ar fi controlul nașterilor, corupția și lovitura de gratie în cazul în care soarele nu strălucește.

Deși acest zvon a cauzat o îngrijorare mare si reală în rândul liderilor religioși, a generat și zvonuri că Papa încearcă intentionat să submineze biserica. Această teorie a fost rezumată de blogul teoretic al conspirației YourNewsWire.com într-un articol care apare pentru a raporta că Papa Francisc a spus că cuvântul său „a respins” tot ce este scris în Biblie:

Papa Francisc a răspuns la afirmațiile potrivit cărora multe dintre învățăturile sale „contrazic învățăturile biblice” spunând că cuvintele sale „depășesc” tot ce este scris în Biblie.

Papa a hărțuit în continuare creștinii tradiționali în ultimele săptămâni dezvoltând obiceiul de a ascunde crucifixul care este purtat în jurul gâtului atunci când vorbește în public, cauzând mulți creștini să creadă că pontiful este rușinat să afișeze simbolul creștin puternic.

YourNewsWire.com a mai plasat cuvântul ” overrule” care insemna a „anula” citate atât în ​​titlul, cât și în propoziția de deschidere, dar niciodată nu oferă citatul real în care Papa Francis anunta această decizie. De asemenea, a publicat mai multe fotografii ale pontifului, folosindu-le pentru a susține că el ascunde în mod intenționat crucifixul pe gât în ​​timp ce este în public, deoarece este rușinat de simbolul religios:

Dar Papa Francisc este atât de rușinat de Domnul nostru Isus Hristos că și-a ascuns crucea de pe piept in fata evreilor.

Aceste fotografii, totuși, par a arăta momente alese intentionat, când crucea sa alunecă în spatele hainei. De exemplu, acest site web a susținut că Papa Francis și-a ascuns crucea în timpul unui prânz kosher pe care a fost găzduit în ianuarie 2014 pentru un grup de rabini din Argentina. Deși imaginea pe care au furnizat-o pare a fi autentică (stânga), alte imagini din acest eveniment îi arată pe Papa purtând crucea lui în plină viziune:

De asemenea, acest site web a furnizat încă trei imagini care au arătat că Papa ascunde crucea în timpul unei vizite la Yad Vashem, memorialul Israelului către victimele Holocaustului, în 2014. Și, deși aceste imagini arată cu adevărat că Papa are crucifixul său parțial ascuns în spatele hainei sale si nu este deloc o dovadă că Papa este rușine de religia sa si de Isus Hristos.

Poate că a încercat să fie sensibil din punct de vedere cultural față de gazdele sale evreiești sau, mai probabil, acestea erau doar disfuncționalități, așa cum o serie de alte fotografii de la călătoria Papei către Yad Vashem arată crucifixul in fotografiile complete:

Un video al vizitei Papei la Yad Vashem își arată, de asemenea, crucea în interiorul și în afara taliei:

Papa nu a spus niciodată că anulează Biblia sau că decizia sa „a respins” ceea ce a fost scris în cartea sfântă. În plus, fotografiile care arătau că papa „ascunde” crucea din vedere nu sunt decât momente alese de acesti oameni rai intentionati de la momentul în care crucificul pe care-l poartă a alunecat în spatele hainei.

In incheiere, poate anula si spune oricine ce vrea, oameni rai  intentionati au existat si pe vremea Mantuitorului si se pare ca exista si astazi.  Noi trebuie sa ne punem baza credintei in Dumnezeu si nu pe papa, patriarh, sau alt om care traieste o viata sfanta. Baza noastra trebuie sa fie in ISUS HRISTOS. Hristos a murit pentru pacatele noastre si nu alt sfant sau sfanta. Cu stima si respect echipa New Shalom

Anunt important: Pentru că reteaua de socializare ne-a cenzurat ca postarile care se fac sunt aproape oprite pentru ca dvs sa nu le mai vedeti, sa le cititi sau le dati mai departe, va asteptam in grupul creat pentru dvs unde e alta situatie! Va asteptam in grupul acesta: Stiri si incurajari crestine

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x

Check Also

Semințele care refac funcția ficatului, pancreasului și rinichilor, prevenind diabetul – cum se folosesc?

Semintele de mei nu se afla printre semintele populare atunci cand vine vorba despre sanatate, ...