ALERTĂ! BOALA fără LEAC se RĂSPÂNDEȘTE RAPID. „Mâncătoarea de CARNE” aduce DECESUL

Autoritățile australiene au intrat în alertă după ce o bacterie a început, subit, să facă sute de victime în statul sudic Victoria

Guvernul australian a precizat că a alocat, de urgență, suma de 1,5 milioane de dolari australieni (1,14 milioane de dolari americani) pentru combaterea unei bacterii „mâncătoare de carne” care se răspândeşte cu o rapiditate rară în statul sudic Victoria, scrie Publika.md

Cercetătorii nu cunosc încă modul de transmitere al bolii infecţioase cauzate de această bacterie – cunoscută sub denumirea de ulcerul Buruli.

Boala e declanșată de bacteria Mycobacterium ulcerans, care aparține aceleiași familii cu organisme care cauzează lepra și tuberculoza, potrivit World Health Organization.

Infecţia provoacă leziuni severe ale pielii şi ale ţesutului moale şi are efecte devastatoare asupra celor afectaţi, inclusiv dizabilităţi pe termen lung, diformitate, amputări sau chiar deces. Proiectul va primi o finanţare suplimentară de 1,1 milioane de dolari din partea guvernului statului Victoria şi a două consilii locale.

„Este o boală dureroasă, iar cercetarea este vitală pentru a descoperi cauzele acestei noi probleme de sănătate”, a declarat joi ministrul sănătăţii, Greg Hunt, într-o declaraţie. „Speranţa mea este ca prin cercetare să poată fi identificată o sursă comună care stă la baza răspândirii acestui tip de bacterii, lucru care va duce la diagnosticarea rapidă, la soluţii de tratament şi la strategii de prevenţie”, a mai precizat oficialul.

În statul Victoria s-au înregistrat 182 de noi cazuri în 2016, 275 în 2017 şi 30, până la acest moment, în 2018, potrivit unui studiu publicat la începutul lunii. Numărul cazurilor a crescut rapid, infecţia a devenit mai puternică şi a apărut în noi regiuni geografice, sunt concluziile cercetătorilor într-un studiu publicat în Australia Medical Journal.

Oamenii de ştiinţă vorbesc despre „o epidemie care se agravează” şi au recunoscut că nu ştiu cum poate fi oprită. Aproximativ 2.000 de cazuri de ulcer Buruli sunt înregistrate în fiecare an la nivel mondial, fiind întâlnite cel mai des în regiunile tropicale din vestul şi centrul Africii, cu precădere în apropierea apelor stătătoare şi în lunile calde.

Anunt important: Pentru că reteaua de socializare ne-a cenzurat ca postarile care se fac sunt aproape oprite pentru ca dvs sa nu le mai vedeti, sa le cititi sau le dati mai departe, va asteptam in grupul creat pentru dvs unde e alta situatie! Va asteptam in grupul acesta: Stiri si incurajari crestine

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x

Check Also

Semințele care refac funcția ficatului, pancreasului și rinichilor, prevenind diabetul – cum se folosesc?

Semintele de mei nu se afla printre semintele populare atunci cand vine vorba despre sanatate, ...