Examenul vietii: Dacă în viaţa ta există cineva pe care nu-l poți ierta, citește asta

Urăsc toate clișeele existente despre iertare. Știu fiecare proverb, fiecare sfat, opinie comună, pentru că am încercat să găsesc răspunsuri în literatură. Am citit toate postările pe blog-uri dedicate artei de a elibera mânia.

Am scris citatele lui Buddha și le-am învățat pe de rost – și niciunul dintre ele nu a funcționat. Știu că distanța dintre “decizia de a ierta” și adevăratul sentiment de liniște poate fi de nedepășit. Știu.

Iertarea – este o junglă imposibil de parcurs pentru cei care-şi doresc dreptate. Ideea că cineva rămâne nepedepsit după ceea ce a făcut – provoacă durere. Nu vrem să avem mâinile curate – ne-ar bucura urmele de sânge ale celor care ne-au ofensat. Vrem să egalăm scorul. Să simtă pe pielea lor aceeași durere.

Când totul în interiorul tău fierbe, iertarea pare imposibilă. Asa ca ai vrea sa-i palesti una celui care ti-a gresit. Ne dorim să iertăm, pentru că înțelegem cu mintea că asta este alegerea sănătoasă. Vrem pacea şi liniștea pe care ne-o oferă iertarea. Vrem eliberarea, însă nu putem face nimic cu noi înşine.

Pentru că, nimeni nu ţi-a spus cel mai important lucru despre iertare: ea nu va repara nimic. Nu va șterge tot ce ţi s-a întâmplat. Nu va anula durerea cu care ai trăit și nu-ţi va aduce liniștea imediată. Căutarea liniștii interioare – este o cale lungă, dificilă. Iertarea – este doar ceea ce-ţi va permite să eviți “deshidratarea” pe acest drum dificil.

Iertarea – înseamnă să renunți la speranța pentru un alt trecut. Înseamnă acceptarea responsabilității personale – nu pentru distrugere, ci pentru recuperare. Înseamnă decizia de a-ţi întoarce liniștea.

Iertarea nu înseamnă că cei care te-au ofensat, şi-au răscumpărat vina. Nu înseamnă că ar trebui să fii prieten cu ei, să-i simpatizezi. Doar accepți faptul că ți-au lăsat un semn și acum trebuie să trăiești cu el. Vei înceta să aștepți omul care te-a frânt, pentru a restabili totul “așa cum a fost”. Vei începe să-ţi vindeci rănile, indiferent dacă rămân cicatrici. Iertarea – este decizia de a trăi în continuare cu aceste cicatrici.

Iertarea nu este triumful nedreptății. Este vorba de a-ţi crea propria dreptate, propria karmă și propriul destin. Este vorba de a te ridica din nou pe picioare, cu decizia de a nu fi nefericit din cauza trecutului. Iertarea este înțelegerea faptului că cicatricile nu-ţi vor determina viitorul. Iertarea nu înseamnă că renunți. Înseamnă că eşti gata să-ţi aduni puterile și să continui.

In incheiere as vrea sa punctam cateva lucruri de mare importanta. Oamenii de stiinta au subliniat importanta iertarii. Ei spuneau ca in mare parte oamenii care se imbolnavesc usor de cancer sau boli incurabile, sunt acei care nu iarta cu niciun chip. In rugaciunea „Tatal Nostru” este subliniat, faptul ca, daca noi nu iertam nici Dumnezeu Tatal nostru nu ne va ierta pacatele („si ne iarta noua astazi greselile precum iertam si noi gresitilor nostrii.”)

Asa ca, poti incerca cu meditatia la Buda, sau alte lucruri mai putin reale dar vei falimenta. Mantuitorul Hristos este gata sa te ajute. Roaga-l sa te ajute sa ierti pe cel ce ti-a gresit. Atunci cand te superi si te incrunti aproape 36 de muschi ai fetei se contracta si te consuma, si mai faci si riduri. Dar atunci cand zambesti, doar doi muschi ai fetei iti sunt folositi. Asa ca iarta si zambeste. Cu drag prientenul tau din spatele site-ul New Shalom. Zambeste 🙂 Daniel G.

Anunt important: Pentru că reteaua de socializare ne-a cenzurat ca postarile care se fac sunt aproape oprite pentru ca dvs sa nu le mai vedeti, sa le cititi sau le dati mai departe, va asteptam in grupul creat pentru dvs unde e alta situatie! Va asteptam in grupul acesta: Stiri si incurajari crestine

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x

Check Also

Semințele care refac funcția ficatului, pancreasului și rinichilor, prevenind diabetul – cum se folosesc?

Semintele de mei nu se afla printre semintele populare atunci cand vine vorba despre sanatate, ...