Arheologii au găsit o nouă dovadă care confirmă evenimentele descrise în Biblie – Dovadă a existenţei unui guvernator al oraşului Ierusalim cu 2.700 de ani în urmă

Arheologii au găsit o nouă dovadă care confirmă evenimentele descrise în Biblie – Dovadă a existenţei unui guvernator al oraşului Ierusalim cu 2.700 de ani în urmă

Sigiliul, pomenit într-un manuscris ebraic ca ”aparţinând guvernatorului oraşului”, era cel mai probabil ataşat unei încărcături maritime sau trimis ca suvenir din partea guvernatorului, cea mai înaltă autoritate locală în Ierusalim la acea vreme, potrivit Autorităţii israeliene pentru antichităţi.

Amprenta, de mărimea unei mici monede, înfăţişează doi bărbaţi în picioare, uitându-se unul la altul ca şi cum s-ar privi în oglindă, şi purtând haine cu dungi până la genunchi. Artefactul a fost descoperit lângă zidul vestic din Ierusalimul vechi.

”Este o dovadă a relatării biblice a existenţei unui guvernator al oraşului Ierusalim cu 2.700 de ani în urmă”, se precizează într-un comunicat al Autorităţii pentru antichităţi în care este citat arheologul Shlomit Weksler-Bdolah.

Guvernatorii Ierusalimului, numiţi de către rege, sunt menţionaţi de două ori în Biblie, în Cartea a doua a Regilor, care se referă la Iosua ca deţinătorul acestei funcţii, şi în Cartea a doua a Cronicilor, care îl menţionează ca guvernator pe Maaseia, în timpul domniei lui Iosia.

Anunţul Autorităţii pentru antichităţi vine la câteva săptămâni după ce preşedintele american Donald Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului, decizie care anulează deceniile de diplomaţie internaţională referitoare la statutul oraşului, a declanşat protestele palestinienilor şi îngrijorare internaţională.

Israeli Archeologists Unveil 2,700-Year-Old „Governor Seal” Found In Jerusalem

DESCOPERIRE ISTORICA – SIGILIU DE LUT al Imparatului Ezechia  (Ierusalim) mentionat in Biblie la Cartea 2 Cronici capitolele 29-32. Sigiliu a fost descoperit cu mai multi ani in urma, dar a fost prezentat in ultimele zile, in mijlocul protestelor tarilor arabe impotriva deciziei presedintelui SUA Donald Trump de a recunoaste Ierusalimul drept capitala Israelului. Material video

 

Sursa: Rodiagnusdei.wordpress.com

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x

Check Also

Semințele care refac funcția ficatului, pancreasului și rinichilor, prevenind diabetul – cum se folosesc?

Semintele de mei nu se afla printre semintele populare atunci cand vine vorba despre sanatate, ...