Billy Graham, cel de-al treilea Templu și sărbătoarea Purim

După cum declară Dumnezeu, cel care adună pe cei împrăștiați din Israel: „Voi aduna/strânge chiar mai mulți decât cei deja adunați.” ISAIA 56:8. (Biblia)

Misterios si neașteptat, reverendul Billy Graham a fost înmormântat de festivalul sărbătorii Purim, o sărbătoare evreiască ce marchează începuturile ascunse ale unui proces de răscumpărare care a culminat construcția celui de-al doilea Templu al evreilor.

Pionieratul reverendului Graham al unui nou cadru pentru relațiile evreu-creștine, bazat pe ne-prozelitizare a fost revoluționar pentru evrei, schimbând mult timp interacțiuni dificile dintre cele două religii.

Acest lucru a fost exprimat de reverendul Graham însuși în descrierea primei sale vizite în Israel în 1960 la cererea prietenului său, fostul președinte american Dwight Eisenhower.

„Când, pentru prima oară, am făcut un tur de predicare al Israaelului, am stat cu doamna Golda Meir care era atunci era o secretară străină și căreia i-am promis că nu mă aflam pentru a face prozelitism.”-a scris Graham despre acea călătorie.”Mai degrabă, eu mă aflam acolo pentru a le mulțumi evreilor că mă prozelitizau.”

Rabinul Tuly Weisz, directorul Israelului365 și editorul la Breaking Israel News, crede că reverendul Graham a fost revoluționar în ceea ce privește evreii și iudaismul.
„Această abordare a lui Reverend Graham a fost contrară fundalului său de evanghelic”, a declarat Rabbi Weisz pentru Breaking Israel News.

Rabinul Weisz se referă la acest lucru într-un titlu numit „Billy Graham și Vacanța lui Topsy-Turvy din Purim”, care a fost publicata joi în Jerusalem Post.

În editorial, rabinul Weisz scrie că „Graham a fost unul dintre primii lideri creștini care au recunoscut public datoria de a mulțumi față de iudaism și cel care a mutat evanghelicii departe de evanghelizarea evreilor”.

Tommy Waller, fondatorul „Hayovel”, o organizație care aduce voluntari creștini să lucreze în podgoriile Samariei, nu s-a întâlnit niciodată cu reverendul Graham, dar îl vede drept unul dintre pionierii mișcării creștine evanghelice din care face parte și organizația sa.

În special, Waller este de acord cu rabinul Weisz că relația pozitivă a reverendului Graham cu evreii era o revoluție în lumea creștină.

„Reverendul Graham a avut un respect uriaș pentru poporul evreu și identitatea evreiască”, a declarat Waller pentru Breaking Israel News. „A fost o Evanghelie că dacă sunteți de acord cu creștinismul, atunci puteți fi mântuiți. Acest lucru a fost exemplificat în Inchiziție și o mulțime de creștini încă operează din această presupunere.”

Citeste și Tânăra s-a trezit din comă când membrii familiei au cântat imnuri creștine

Citeste și MARTURIE: O furtuna protejează 50 de creștinii in timp ce fugeau de teroristi

Citeste și Această tânără a fost în Iad în timp ce era în moarte clinică. Mărturii cutremurătoare: cum arată lumea de dincolo

Anunt important: Pentru că facebook ne-a cenzurat ca postarile care se fac sunt aproape oprite pentru ca dvs sa nu le mai vedeti, sa le cititi sau le dati mai departe, va asteptam in grupul creat pentru dvs unde e alta situatie! Va asteptam in grupul acesta: Stiri și Incurajari crestine

Dumnezeu sa va binecuvinteze cu viata vesnica! Amin!

Tradus si prelucrat de logosul.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x

Check Also

Semințele care refac funcția ficatului, pancreasului și rinichilor, prevenind diabetul – cum se folosesc?

Semintele de mei nu se afla printre semintele populare atunci cand vine vorba despre sanatate, ...