Când mai investim și noi în minte

Dacă ai dat 1500 de lei pe o haină dar ți se par mulți 20 de lei dați pe o carte, înseamnă că e un scrut circuit între minte și trup.

Dacă ai dat 1000 de lei pe un abonament la sală care include și nutriționist, dar ți se par mult 400 de lei pentru un curs de instruire în domeniul tău sau pentru dezvoltare personală, înseamnă că prețuiești mai mult cum arăți decât ce scoți pe gură.

Arătăm prea frumos în exterior, dar prea goi și lipsiți de farmec în interior. Suntem mult prea gălăgioși când vine vorba de haine și diete, dar prea tăcuți când e vorba de cultură. Când e vorba de credință știm să facem doar o cruce, dar habar nu avem cine au fost Noe, Moise, Iosif, iar pe Samson mai nou îl știm ca Samsung.

Nu mai zic că despre Hristos nu se știe mare lucru la români, dar toți îl cred Mântuitorul lor. Vorbim cu “zen”, “carma”, “yoga” și nu știm că toate astea nu ai nicio treabă cu credința noastră, ci că sunt emanări ale unor credințe păgâne, demonice.

Ne învățăm copiii de mici toate brand-urile de haine și mașini, dar nu știu cine este acela Eminescu, Enescu, Creangă și Slavici, nu mai vorbesc de cei internaționali. Nu vă spun că am întrebat într-o clasă de a VIII-a cine este Ștefan Luchian și nimeni nu a știut să-mi spună. A fost cea mai tristă liniște care a apăsat pe inima mea în ultima vreme.

Nu ne știm valorile de aceea jonglează cu mințile și sufletele noastre toți fericiții ăștia din occident de se îmbracă în toate culorile și care zic că se pot iubi cu oricine. Fără valori vom fi victime ale prostiei. Iar prostia este mai periculoasă decât foametea. Cu foamea te mai înțelegi, dar cu prostia niciodată.

Doamne dă-ne minte! Autor: Tony Berbece

Citeste si Gestul unui casier care a uimit o lume întreagă: „Am simțit că Dumnezeu mi-a cerut să plătesc pentru aceste alimente”.

Citeste si Perla ţiganilor din Botoşani, geniala admisă la 5 universităţi de top din Marea Britanie. Părăsită de mamă, blamată de toţi, a învăţat până a cucerit lumea. Cea mai frumoasa tiganca din Romania a renuntat la oferta de a lucra la Parlamentul European si s-a angajat ca

Anunt important: Pentru că reteaua de socializare ne-a cenzurat ca postarile care se fac sunt aproape oprite pentru ca dvs sa nu le mai vedeti, sa le cititi sau le dati mai departe, va asteptam in grupul creat pentru dvs unde e alta situatie! Va asteptam in grupul acesta: Stiri si incurajari crestine

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x

Check Also

Semințele care refac funcția ficatului, pancreasului și rinichilor, prevenind diabetul – cum se folosesc?

Semintele de mei nu se afla printre semintele populare atunci cand vine vorba despre sanatate, ...