CASE PENTRU TOATĂ LUMEA prin… tehnologia imprimării 3D?! O imprimantă 3D poate construi o locuință solidă, ieftină, într-o singură zi!

La nivel global, inclusiv în România, se manifestă o criză cronică de locuințe. Locuințele libere sau nou-construite, atâtea câte sunt, se vând la prețuri pe care numai puțini dintre noi le pot achita fără a se împovăra cu datorii pe termen lung. O companie americană a arătat, însă, că se pot construi case solide oriunde e nevoie, într-un timp record și la prețuri pe care și le pot permite inclusiv persoanele cu venituri sub medie.

case

Este vorba despre un start-up pe nume Icon, care construiește case prin tehnologia printării 3D. Compania plănuiește, într-o primă fază și-n scop demonstrativ, să construiască 100 case de 60 de metri pătrați, pe care să le ofere unor familii nevoiașe din El Salvador. Acest proiect, realizat prin colaborarea cu o organizație de binefacere, va avea durata de 18 luni. Pentru realizarea caselor va fi utilizată o imprimantă (Vulcan), ce poate construi/printa case cu suprafețe de până la 74 de metri pătrați. Costul unei astfel de case este, în prezent, de 10.000 dolari, însă în viitor se estimează că o asemenea locuință va costa aproximativ 4.000 de dolari.

După cum precizează compania, aceeași tehnologie ieftină și rapidă va putea fi utilizată și pentru construirea unor adăposturi solide pe… planeta Marte (când va veni vremea colonizării sale). Până atunci, ca să fim realiști, ar trebui rezolvată criza de locuințe de pe urma căreia suferă pământenii. La nivel planetar, există 1,2 miliarde de persoane care locuiesc în condiții improprii, în case lipsite de un minim confort.

Anunt important: Pentru că reteaua de socializare ne-a cenzurat ca postarile care se fac sunt aproape oprite pentru ca dvs sa nu le mai vedeti, sa le cititi sau le dati mai departe, va asteptam in grupul creat pentru dvs unde e alta situatie! Va asteptam in grupul acesta: Stiri si incurajari crestine

Surse: www.dailymail.co.uk via cunoaste lumea

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x

Check Also

Semințele care refac funcția ficatului, pancreasului și rinichilor, prevenind diabetul – cum se folosesc?

Semintele de mei nu se afla printre semintele populare atunci cand vine vorba despre sanatate, ...