Citește și tu: PSALMI 119,9 – Cum îşi va tine tânărul curată cărarea? Îndreptându- se după Cuvântul Tău

PSALMI 119,9 – Cum îşi va tine tânărul curată cărarea? Îndreptându- se după Cuvântul Tău.

Străzile murdare nu numai că sunt urâte, dar sunt şi o sursă de boală şi de alte pericole pentru siguranţa traficului şi sănătatea publică. Curăţenia străzilor este o preocupare de seamă şi o sursă serioasă de cheltuieli pentru fiecare oraş care se respectă. Starea drumurilor este un fel de indicator despre nivelul vieţii cetăţenilor. În unele părţi ale lumii, sunt folosiţi detergenţi cu arome speciale pentru spălarea străzilor, oferind oraşului un aspect sănătos şi plăcut.

Aspectul drumurilor personale nu este mai puţin important pentru confortul şi siguranţa spirituală. Cum pot fi păstrate în bună stare de sănătate şi curăţenie umblările noastre? Cuvântul Domnului are răspunsul la această întrebare. În Scriptură găsim reperele pentru a trasa în mod corect direcţia şi itinerariul de urmat şi tot acolo găsim mijloacele de a îndepărta murdăriile care s-ar putea afla pe drumul sufletului nostru.

Dă-mi curajul, Doamne, să ascult porunca Ta, după ce-mi vei lumina mintea să-Ţi poată înţelege voia, şi inima mea să-Ţi poată pricepe planurile pe care le ai cu mine astăzi! Iar dacă ceva necurat îmi va ieşi în cale şi ochii mi se vor murdări cu voie sau fără voie, curăţă-mă cu isop ca să fiu curat!

LUMINA LUMII, ZI DE ZI

„Prin viaţa pe care o trăim prin harul lui Hristos se formează caracterul. Frumuseţea de la început începe să se refacă în suflet. Atributele caracterului lui Hristos ne sunt dăruite şi chipul dumnezeiesc începe să strălucească.” (pag. 284)

PRACTIC: Contribuie cu ceva personal la bucuria şi bunăstarea sufletească a noilor botezaţi din biserica ta. Ei au nevoie să ştie că biserica îi iubeşte.

https://mybible.ro/devotional/4-06-2019