Civilizația va intra în colaps. Ce va declanșa sfârșitul

Un studiu finanțat de Centrul Spaţial Goddard al NASA arată că civilizația industrială va intra în colpas în următoarele decenii. Motivul este simplu: greșelile pe care omenirea le-a făcut în trecut vor fi repetate.

Studiul cerut de NASA a analizat folosind modelul HANDY modul cum au decăzut civilizaţiile complexe.

„Căderea Imperiului Roman şi a Imperiului Mongol, Maur sau Gupta, dar şi a Imperiului Mesopotamian sunt dovezi că civilizaţiile avansate, sofisticate şi complexe pot fi fragile şi efemere”, se arată în studiul citat de „The Guardian”, scrie www.rawstory.com.

Cercetătorii au identificat câțiva factori care trebuie luați în calcul – populația, clima, apa, agricultura și energia. Aceşti factori pot duce la colaps dacă generează două caracteristici sociale.

Studiul vorbește de consumul excesiv de resurse care pune presiune pe capacitatea ecologică şi stratificarea economică în bogați și săraci. Aceste fenomene sociale ar fi jucat un rol esenţial în colapsul altor imperii în ultimii 5.000 de ani.

„Surplusul acumulat nu este distribuit echilibrat în societate, dar e controlat de o elită. Marea masă, cea care produce bogăţia, are alocată doar o porţiune mică, sub nivelul de subzistenţă”, mai arată studiu. Potrivit acestuia, reflectând la realitatea lumii de astăzi, la avansul tehnologiei şi eficientizarea agriculturii şi industriei, colapsul este un lucru dificil de evitat.

Studiul arată că bogații nu vor simţi prea devreme această problemă a societăţii, deoarece ea va veni încet dinspre masele de oameni. Acestea vor avea din ce în ce mai multe probleme, iar, în final, vor trage toată societatea după ele.
Romanii şi mayaşii considerau că nu vor avea niciodată probleme, dacă ne bazăm pe elite, dar societățile au intrat în colaps și au dispărut.

Pe de alta parte stim ca nimic nu se intamapla fara voia lui Dumnezeu! La cat de rai suntem, ar trebuie sa pierim de mult dar Dumnezeu e bun si are mila de noi. Doamne ajuta!

Anunt important: Pentru că reteaua de socializare ne-a cenzurat ca postarile care se fac sunt aproape oprite pentru ca dvs sa nu le mai vedeti, sa le cititi sau le dati mai departe, va asteptam in grupul creat pentru dvs unde e alta situatie! Va asteptam in grupul acesta: Stiri si incurajari crestine

Sursa: dcnews.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x

Check Also

Semințele care refac funcția ficatului, pancreasului și rinichilor, prevenind diabetul – cum se folosesc?

Semintele de mei nu se afla printre semintele populare atunci cand vine vorba despre sanatate, ...