CNAS, anunț important pentru români! Ce se va întâmpla cu cardurile de sănătate

CNAS (Casa Națională de Asigurări de Sănătate) a făcut un nou anunț în ce privește cardurile de sănătate: acestea vor fi schimbate.

Cu toate că unii români nici măcar nu şi-au ridicat vechile carduri de sănătate, iar alţii nu le-au validat – anul acesta vor primi altele. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va tipări carduri noi, deoarece unele documente vor expira.

“Românii deţin peste 14 milioane de carduri de sănătate, dintre care aproape două milioane nu au fost încă activate de titulari”- potrivit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Primele carduri emise îşi pierd anul acesta valabilitatea, aşa încât vor fi înlocuite cu altele noi.

Asiguraţii vor intraîn posesia noilor carduri prin intermediul Poştei Române. Dacă acestea nu vor sosi în timp util, pacienții vor putea utiliza vechile carduri.

Ce informatii vor exista pe card? Cardul va avea o componenta de accesare a serviciilor, legata de calitatea de asigurat, si alta legata de informatiile despre starea pacientului, adica dosarul lui medical electronic.

Aceasta a doua componenta, dosarul medical, va intra in cursul anului viitor.

Fiecare accesare de serviciu de sanatate se va face in baza acestui card, care va avea un cod PIN, la fel ca un card bancar. Daca acest cod nu va fi introdus si cardul nu va fi accesat, serviciul respectiv nu va putea fi raportat si platit. Si vom constata ca multe servicii se vor reduce.

Nu vom mai putea avea servicii simultane: pacient internat in spital care in acelasi timp beneficiaza de reteta gratuita, de consult in ambulatoriu sau de investigatii paraclinice, care ii sunt asigurate de spital in timpul internarii.

Unde va fi folosit cardul? La medicul de familie, la spital, oriunde pacientul primeste un serviciu medical.

Anunt important: Pentru că reteaua de socializare ne-a cenzurat ca postarile care se fac sunt aproape oprite pentru ca dvs sa nu le mai vedeti, sa le cititi sau le dati mai departe, va asteptam in grupul creat pentru dvs unde e alta situatie! Va asteptam in grupul acesta: Stiri si incurajari crestine

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x

Check Also

Semințele care refac funcția ficatului, pancreasului și rinichilor, prevenind diabetul – cum se folosesc?

Semintele de mei nu se afla printre semintele populare atunci cand vine vorba despre sanatate, ...