Cum recunoști un psihopat. 8 semne de avertizare. Afla de cine trebuie sa te feresti

Atunci cand iti imaginezi un psihopat, de obicei imaginea pe care o vezi este o persoana cu o arma cu o privire nebuna in ochi. Aceasta este imaginea pe care o ilustreaza cultura populara, dar cat de precisa este aceasta definitie?

Nu este la fel de simplu ca imaginile stereotipice pe care le vezi in filme si emisiuni TV. Unul dintre cele mai mari mituri despre psihopati este ca acestia sunt toti violenti sau criminali. De fapt, ai putea fi in prezenta unui psihopat si nici sa nu stii.

Termenul psihopat a fost inventat in anii 1900, cand medicii au observat ca anumiti pacienti care pareau neurotipici au avut ceea ce ei numesc „depravare mental”.

Psihopatia a fost confundata cu sociopatia in acel moment. De atunci, cercetatorii au modificat definitia psihopatului pentru a se referi la cei care nu aveau un sentiment de etica in ceea ce ii priveste pe ceilalti, la nivel genetic. De asemenea, psihopatii nu au o constiinta care sa le permita sa manipuleze pe ceilalti fara a simti vinovatie.

Desi nu este usor sa detectezi un psihopat dupa felul in care arata, exista modalitati de a determina daca cineva poate fi un psihopat:

1) Lipsa vinovatiei

Un psihopat va face ceea ce-i place fara sa ia in considerare modul in care comportamentul sau va avea impact asupra altora si fara a simti remuscare.

2) Lipsa empatieiUn psihopat nu este in stare sa se puna in pantofii unei alte persoane sau sa vada lucruri din perspectiva lui daca nu este benefic pentru el. Cu toate acestea, el este capabil sa imite empatie sau simpatie prin observarea altora.

3) Se bucura cand ii face pe altii sa se simta vinovati

O alta modalitate de a detecta un psihopat este ca ii place sa manipuleze emotiile oamenilor pentru a-i face sa faca ceea ce doresc. El ia mici detalii despre tine si, odata ce iti construieste increderea, va folosi informatiile impotriva ta.

4) Tine numai la el insusi

Atata timp cat face ceea doreste si obtine ceea ce vrea, nu-i pasa daca lumea se inalta in flacari.
5) Crede ca este mai bun decat altii

Psihopatii cred ca sunt mai buni decat oricine altcineva si de aceea scapa fara sa se simta vinovati.

6) Mincinos

Un alt indiciu pentru a detecta un psihopat este ca el va minti despre orice pentru a obtine ceea ce vrea, dar va minti chiar daca nu are nici un beneficiu pentru el. Ii da un sentiment fals de putere peste tot.

7) Este deseori placut

Psihopatii se pot intelege cu aproape toti. Sunt prietenosi si abordabili, ceea ce le permite sa-ti castige increderea si sa invete despre tine.

8) Lipsa de responsabilitate pentru actiunile lor

Asa sunt capabili sa manipuleze si sa indrepte oamenii spre vointa lor. Ei nu simt nicio responsabilitate.

Cititi si Boala ficatului gras: 6 semne de avertizare si ce trebuie sa faci

Anunt Important: Pentru că facebook ne-a cenzurat ca postarile care se fac sunt aproape oprite pentru ca dvs sa nu le mai vedeti, sa le cititi sau le dati mai departe, va asteptam in grupul creat pentru dvs unde e alta situatie! Va asteptam in grupul acesta: Stiri și Incurajari crestine 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x

Check Also

Semințele care refac funcția ficatului, pancreasului și rinichilor, prevenind diabetul – cum se folosesc?

Semintele de mei nu se afla printre semintele populare atunci cand vine vorba despre sanatate, ...