După 5.000 de ani Arca lui Noe a fost găsită! Află unde au fost descoperite rămășițele!

Timp de mai mulți ani, un grup de cercetători au încercat să descopere Arca lui Noe despre care se vorbea în Vechiul Testament. După cum era scris în “Cartea Genezei”, Arca lui Noe a navigat pe Muntele Ararat. Căutarea rămășițelor navei a fost o grea încercare pentru cercetătorii care s-au aventurat să o caute.

A devenit un fapt obişnuit ca, din când în când, să apară diverse reportaje în mass-media cu privire la urmele legendare Arce a lui Noe. Majoritatea acestor arată că există un obiect misterios aşezat pe vârful Muntelui Ararat, ce pare a fi o corabie veche pe care Noe a salvat animalele de la Marele Potop.

Profesorul Esperante a spus că în anul 2010 expediția turco-chineză a examinat regiunea din apropierea muntelui Ararat. Anumite rămășițe din lemn au fost găsite la o altitudine de 4 kilometri.

Examenul radiocarbon a constatat că rămășițele găsite nu au mai puțin de 5000 de ani. Și acest lucru coincide cu timpul estimat al Inundațiilor. “Obiectivul meu este să vizitez excavațiile de pe munte și să găsesc dovezi ale evenimentelor catastrofale din trecut”, spune Esperante.

Totuși, cei mai mulți cercetători nu percep Vechiul Testament ca pe o sursă istorică. Astfel, un istoric din Oxford, Nicolas Purcell, spune că, dacă s-ar fi întâmplat cu adevărat potopul, civilizațiile Egiptului și Mesopotamiei nu ar exista.

Și arheologul britanic Mike Pitt a spus că dacă nivelul apei ar fi crescut la o înălțime de patru kilometri, ar fi posibil să găsim dovezi peste tot, dar nu există niciunul.

Povestea Chivotului lui Noe – Despre potop se vorbește în prima carte a Bibliei, Geneza 6-9.

“Dumnezeu a văzut că răutatea omului a fost mare pe pământ și că toate gândurile inimii lor au fost negative și Domnul s-a căit că a făcut omul pe pământ”.

Totuși, printre oamenii păcătoși, exista un om neprihănit, Noe. “Și Dumnezeu ia spus lui Noe: Sfârșitul oricărui trup vine înaintea Mea, căci pământul este plin de violență și îi voi nimici de pe pământ.”

Dumnezeu i-a poruncit lui Noe să construiască o Arcă. La sfârșitul construcției, Dumnezeu i-a spus lui Noe să intre în Arcă împreună cu fiii și soția lui și cu nevestele fiilor săi și câte o pereche de animale pentru a le menține în viață.

După șapte zile, ploaia a căzut pe pământ, iar inundația a durat 40 de zile și 40 de nopți, iar apa a crescut și a ridicat Arca care a plutit la suprafața apei.

“Și apa de pe pământ a crescut foarte mult, astfel încât toți munții înalți erau inundați”.

Și fiecare creatură care se afla pe suprafața pământului și-a pierdut viața, numai Noe a rămas și ceea ce era cu el în Arcă. După 150 de zile apa a început să scadă. Iar Arca a ajuns din nou pe pământ.

“Și chivotul s-a oprit în a șaptea lună, în a șaptesprezecea zi a lunii, pe munții Ararat.”

Ce a descoperit un alt arheolog:

De atunci mulţi oameni au încercat să descopere rămăşiţe ale Arcei lui Noe pe vârful muntelui. Cu toate acestea, Sfânta Scriptură menţionează că pe munţii Ararat s-a oprit corabia (Facere 8, 4), şi nu pe Muntele Ararat. Experţii sunt de părere că este vorba despre Munţii Urartu din estul Turciei de astăzi.

În 1960, Lihan Durupinar, un general din armata turcă, a făcut mai multe fotografii aeriene. Într-una din aceste fotografii, Durupinar a observat un obiect ciudat suspendat la o înălţime de 1900 metri în Munţii Ararat. Obiectul avea formă de navă, cu o lungime de aproximat 150 de metri. La scurt timp după ce fotografia a fost publicată, o echipă alcătuită din oameni de ştiinţă americani şi turci au pornit într-o expediţie de cercetare pe munte.

La o înălţime de aproape 2.000 de metri deasupra nivelului mării, au observat o porţiune de teren plat acoperit cu iarbă. Într-adevăr, terenul semăna cu o corabie. Dimensiunea parcelei de teren era foarte apropiată de cea menţionată în Biblie. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă nu au efectuat o examinare detaliată a sitului arheologic. Ei pur şi simplu ajuns la concluzia că acea formaţiune ciudată nu a fost nimic altceva decât un fenomen natural.

În luna septembrie anului 1960, un medic american de 27 de ani, Ron Wyatt, arheolog amator, a citit un articol în revista „Life” despre acest fenomen şi astfel căutarea Arcei lui Noe a devenit principalul obiectivul din viaţa sa.

În 1977, Wyatt a început misiunea în Turcia împreună cu cei doi fii ai săi. Având de depăşit numeroase piedici, în cele din urmă cercetătorul american şi fiii săi au ajuns în sat, unde au găsit indicaţii preţioase în rândul populaţiei locale. La marginea satului, ei au descoperi mai mulţi bolovani, ce semănau cu pietre de ancorare. Ron văzuse înainte fotografii ale acestor roci în cărţi de arheologie. Bolovanii perforaţi au servit ca ancore pentru navele vechi. S-a dovedit că au existat cruci gravate pe toate pietre din acea zonă.

Ceva mai târziu, Ron a găsit obiectul ce semăna cu o corabie. Acest obiect fusese cufundat adânc în pământ. Cei trei au avut de efectuat lucrări de excavare pentru a afla dacă legendara arcă era ascunsă în pământ.

În august 1979, după cutremur în Turcia, Ron Wyatt a vizitat situl din nou. Cercetătorul a descoperit că pământul a descoperit rămășițele fosilizate ale navei. Wyatt nu primise o autorizaţie pentru lucrările arheologice până la acea dată, aşa că a decis să lucreze pe cont propriu. Data viitoare, în august 1984, el a folosit aparate de detectat metale în cercetarea sa.

Scanarea a scos la iveală o întreagă reţea de metal în jurul obiectului, ce era de origine artificială. Ron a cercetat panta muntelui unde se oprise „Arca”. Sus în munte, a descoperit ruinele ale unei vechi construcţii din piatră. În apropierea ruinelor exista un lot de teren de 36×12 metri, ce era încadrat cu un fel lemn fosilizate.

În decembrie 1986, oficialii turci reprezentând Ministerele de Interne şi Externe, precum şi un grup de cercetători din oraşul lui Ataturk au aprobat poziţia oficială afirmând că formaţiunea descoperită de către Ron Wyatt şi colegii săi conţine într-adevăr rămăşiţele Arcei lui Noe.

După descoperirea “oficială” a Arcei lui Noe au avut loc multe discuţii. Unii oameni de ştiinţă sunt de părere că Wyatt a descoperit într-adevăr corabia biblică, în timp ce alţii nu sunt de acord cu această teorie. Căutare pentru Arca continuă.

Anul trecut, un grup de exploratori chinezi şi turci aflaţi în căutarea relicvelor biblice a anunţat la rândul său că rămăşiţele găsite în vârful muntelui sunt ale Arcei lui Noe.

“Nu suntem 100% siguri că este vorba despre Arcă dar, în proporţie de 99,9 %, despre ea este vorba”, a declarat Yeung Wing-Cheung, membru al echipei de 15 oameni aflată pe urmele Arcei.

Structura descoperită de parteneriatul chinezo-turc avea câteva compartimente, dintre care unele conţineau cuşti din lemn, în care se crede că erau ţinute animalele. Oficialii locali turci vor solicita guvernului de la Ankara să aplice pentru statutul de Patrimoniu Internaţional UNESCO, astfel încât situl recent descoperit să fie protejat în timp ce mari săpături arheologice sunt performate în jurul său.

Citit si În cazul unui infarct, aveți la dispoziție doar cateva secunde să vă salvați viața. Ce trebuie să faceți – NU IGNORATI, CITITI SI DISTRIBUITI MAI DEPARTE

Anunt important: Pentru că reteaua de socializare ne-a cenzurat ca postarile care se fac sunt aproape oprite pentru ca dvs sa nu le mai vedeti, sa le cititi sau le dati mai departe, va asteptam in grupul creat pentru dvs unde e alta situatie! Va asteptam in grupul acesta: Stiri si incurajari crestine

Sursa: Tradus prelucrat de ‪logosul.ro‬

Sursa via descopera.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x

Check Also

Semințele care refac funcția ficatului, pancreasului și rinichilor, prevenind diabetul – cum se folosesc?

Semintele de mei nu se afla printre semintele populare atunci cand vine vorba despre sanatate, ...