Era curat și îmbrăcat binișor și cerșea lângă o terasă. Nu cerea bani, cerea doar resturile de mâncare. o femeie bogată a preferat să arunce jumătate de supă, în loc să i-o dea lui. Mi s-a făcut milă… m-am așezat la coadă să-i iau ceva și lui. când mă uit în spatele meu..era ea, stătea iar la coadă și..

O femeie a refuzat să-i dea resturile de mâncare unui cerșetor, dar un bărbat a decis să ia atitudine. Un bărbat a povestit pe internet pățania sa dintr-un restaurant de tip fast-food. Postarea sa a primit diverse comentarii și aprecieri.

“Ieșisem să iau masa de prânz într-un restaurant de tip fast-food. Pauza de masă era scurtă, așa că trebuia să mă grăbesc.
Mi-a atras atenția un bărbat care stătea lângă zona de aruncare a resturilor. Era un bărbat destul de curățel, care nu miroseau urât și nu cerea bani.

La un moment dat, o femeie îmbrăcată foarte bine s-a dus să își arunce resturile. Avea o supă pe jumătate terminată într-un recipient de polistiren și câțiva cartofi prăjiți pe o farfurie de plastic. Bărbatul de lângă tomberon a privit-o în ochi și a întrebat-o foarte politicos:

–Îmi cer scuze. Vă rog, îmi puteți da mie resturile? Femeia nu i-a răspuns, l-a privit cu dispreț și a aruncat tot ce avea pe tavă la gunoi. Bărbatul a coborât ochii în pământ și nu a mai spus nimic.Eu nu am zis nimic, am fugit la coadă ca să-i cumpăr bărbatului un meniu complet și o sticlă de apă. Femeia disprețuitoare s-a așezat în spatele meu, pesemne că uitase să cumpere ceva. M-am întors, i-am arătat tava și i-am spus:

–Mâncarea asta este pentru omul acela nefericit pe care l-ai disprețuit mai devreme. M-a costat 20 de lei să arăt puțină umanitate. Nu am putut să nu observ cruciulița pe care o aveți la gât. Cum e ipocrizia asta..I-am dat bărbatului prânzul și i-am strecurat și 50 de lei.”

Dragilor, purtam de multe ori cruculite de aur, argint sau lemn si din pacate avem inima de piatra. Inimi in care ar trebui sa existe  bunatate, dragoste si compasiune pentru cel sarac si aflat in nevoi. Sa nu uitam ca Mantuitorul a spus: “am fost flamand si mi-ati dat să mănânc. Am gol si si m-ati îmbracat.” Vedeti? Pana si psihologi ne sfatuiesc sa ajutam, sa facem bine si sa fim buni.

În incheiere as cita ce a spus un credincios:” Faptul ca dai o paine unui sarac, nu-l imbogătesti pe el, te imbogateste pe tine, in cer.”

Faceti bine si sa ne iubim aproapele ca pe noi! Doamne ajuta!

Anunt important: Pentru că reteaua de socializare ne-a cenzurat ca postarile care se fac sunt aproape oprite pentru ca dvs sa nu le mai vedeti, sa le cititi sau le dati mai departe, va asteptam in grupul creat pentru dvs unde e alta situatie! Va asteptam in grupul acesta: Stiri si incurajari crestine

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x

Check Also

Semințele care refac funcția ficatului, pancreasului și rinichilor, prevenind diabetul – cum se folosesc?

Semintele de mei nu se afla printre semintele populare atunci cand vine vorba despre sanatate, ...