Frumusețe, parfum și dragoste: Cum arată Oaza En-Ghedi care este menționată doar de două ori în Cântarea Cântărilor

„Preaiubitul meu este pentru mine un strugure de măliniță (plantă Henna) din viile din En-Ghedi.” Cântarea Cântărilor 1:14.

Planta Henna (ligustrum vulgare) este un arbust care crește până la o înălțime de 2 până la 3 metri (ocazional până la 5). De asemenea, cunoscut sub numele de privet sălbatic în limba engleză, planta aparține familiei oleaceae. Are ramuri foarte suple și frunze închise de un verde închis, nu foarte diferite de cele ale măslinului.

Florile sale formează mănunchiuri alcătuite din flori albe mici și dau un parfum plăcut dulce. Fiecare floare are doar două stamine. Roadele sunt compuse din fructe de pădure mici(bobite), de circa 3 milimetri în diametru, care, deoarece conțin cantități mici de arsenic, sunt amare și otrăvitoare.

În ciuda acestui fapt, au fost cunoscute din cele mai vechi timpuri ca având numeroase aplicații medicinale (cataplasme pentru erupții cutanate, arsuri și dureri de cap, precum și coloranți pentru păr etc.)
Este originar din Asia și Europa, unde se dezvoltă în special în pădurile umede și este folosit în grădinărit drept mod de îngrădire sau ca și gard viu, potrivit Evangelical Focus

Frunzele pot fi uscate și zdrobite pentru a produce un colorant roșiatic cunoscut sub numele de henna, care este utilizat ca vopsea pentru păr. Unele femei orientale fac, de asemenea, vopsea cu henna pentru mâinile și picioarele lor, o tehnică cunoscută sub numele de mehndi.

Henna este menționată doar de două ori în Cântarea Cântărilor (capitolul 1:14 și 4:13)-„mălin”, „măliniță”, în legătură cu frumusețea, parfumul și dragostea. A fost o plantă foarte comună în Palestina și, în general, a fost foarte apreciată în Est, mai ales datorită parfumului său.

Oaza En Gedi, menționată în textele citate mai sus, a fost cunoscută și sub numele de „izvoarele de capră” sau „izvoarele de capră sălbatică”, aparținând tribului lui Iuda (Iosua 15:62) și zonei în care David s-a refugiat când era urmărit de Saul (1 Samuel 24: 1).

Era un loc de răcorire pentru călătorii care traversau deșertul pe lângă Marea Moartă, având un izvor permanent de apă și o cascadă frumoasă, pe care o puteți vizita și astăzi. A fost „casa” unei game largi de plante din care au fost obținute parfumuri și produse cosmetice.

Iubita prezentata în cartea Cântarea Cântărilor îi răspunde iubitului ei făcându-i complimente folosind imaginile pe care le cunoștea cel mai bine: o grămadă de flori de henna din podgoriile En Gedi.

O modalitate bună de a-ti exprima dragostea este să vorbești de bine pe cei dragi folosind cuvinte frumoase sau simboluri minunate și profund simțite și exemple care izvorăsc din minte, dar și din inimă.

Citeste și Regele Vine! Mesajul surprinzator al unei fetițe în vârstă de numai doi ani (filmare)

Citeste și CUTREMURĂTOR: Nasir Sidiki – lăsat să moară. El a spus: „Doamne, dacă eşti real, nu mă lăsa să mor!”

Citeste și Un copil înecat într-un râu revine la viață după ce femeia striga către Dumnezeu

Anunt important: Pentru că facebook ne-a cenzurat ca postarile care se fac sunt aproape oprite pentru ca dvs sa nu le mai vedeti, sa le cititi sau le dati mai departe, va asteptam in grupul creat pentru dvs unde e alta situatie! Va asteptam in grupul acesta: Stiri și Incurajari crestine

Vă rugăm să ne sprijiniți trimițând mărturii sau îndemnând persoanele cunoscute dumneavoastră care au avut parte de marturii.

Mărturiile pot fi complet anonime și garantăm că datele personale sau datele de contact ale celor care le vor trimite nu vor fi făcute publice, decât dacă ei solicită aceasta.
Vă rugăm să oferiți doar mărturii complet adevărate, deoarece spunerea adevărului și numai a adevărului este plăcut in ochii Lui Dumnezeu.

Citeste și Această tânără a fost în Iad în timp ce era în moarte clinică. Mărturii cutremurătoare: cum arată lumea de dincolo
Dumnezeu sa va binecuvinteze cu viata vesnica! Amin!

Tradus si prelucrat de logosul.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x

Check Also

Semințele care refac funcția ficatului, pancreasului și rinichilor, prevenind diabetul – cum se folosesc?

Semintele de mei nu se afla printre semintele populare atunci cand vine vorba despre sanatate, ...