Marea țeapă a facturilor la curent electric: Milioane de români înşelaţi! Verifică AICI tarifele comparative ale furnizorilor

Anul trecut, peste un milion de familii şi-au schimbat furnizorul de curent electric, întrucât li s-au promis preţuri mai mici. Acum însă, au venit facturile şi, surpriză! – sunt la fel sau chiar mai mari.

Dintre cei 107 furnizori de pe piaţa liberalizată de energie din România, cei mai mulţi au ales tot firmele la care erau abonaţi şi până acum.

Tradiţional, 5 mari furnizori sunt cei „istorici”, care însumează peste 7 milioane de gospodării, din totalul de 8 milioane. Acest sistem este reglementat de stat, preţul curentului fiind la finalul anului trecut de 46 bani pe Kwh.

Restul de un milion de familii au semnat contracte noi pe piaţa liberă. A fost o creştere fulminantă, de peste 700.000 de clienţi, potrivit datelor ANRE. Ei au cumpărat curent la preţul mediu de 37 de bani şi ar fi trebuit să facă o economie de 20%, relatează Ştirile ProTV.

Unii spun că au facturi mai mici, alţii că nu simt schimbarea, iar alţii chiar că plătesc mai mult! Preţul depinde de ofertă pe care a semnat-o fiecare client.

În plus, într-o factură, atât pe piaţa reglementată, cât şi pe cea liberă, sunt peste 10 componente, pe lângă preţul curentului. Acestea fac ca eventualele “oferte” ale furnizorilor, valabile doar pentru energia activă, să fie anulate de restul tarifelor, cele mai multe stabilite tot de stat şi care în ultima vreme tot cresc.

Doar în 2017, preţurile pentru electricitate au crescut cu peste 12%, iar anul acesta cu 2,46% în doar trei luni!

Cei care vor să îşi schimbe furnizorul, ar fi bine să facă un calcul comparativ.

Verifică AICI tarifele comparative ale furnizorilor!

În 2017, cei mai mulţi clienţi au migrat spre firmele Enel, Electrica, EON şi OMV Petrom.

Anunt important: Pentru că reteaua de socializare ne-a cenzurat ca postarile care se fac sunt aproape oprite pentru ca dvs sa nu le mai vedeti, sa le cititi sau le dati mai departe, va asteptam in grupul creat pentru dvs unde e alta situatie! Va asteptam in grupul acesta: Stiri si incurajari crestine

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x

Check Also

Semințele care refac funcția ficatului, pancreasului și rinichilor, prevenind diabetul – cum se folosesc?

Semintele de mei nu se afla printre semintele populare atunci cand vine vorba despre sanatate, ...