MĂRTURIE: Un fost gangster se întoarce la Hristos și acum vorbeste celor mai răi infractori despre Dumnezeu

SUA-fostul lider al uneia dintre cele mai periculoase grupari infractionale din Florida, si-a predat viața lui Hristos și acum duce mesajul mântuirii infractorilor care operează pe străzile din Miami.

Rene Level Martinez, a fost unul dintre oamenii de temut din Florida de Sud, el a fost fondatorul unui grup infractional care acționa în Miami, spargea case și se ocupa cu trafic de arme.

„Am avut o viata cu adevarat gresita”, a spus Mrtínes intr-un interviu. „Am văzut moartea cu ochii si mulți dintre prietenii mei, aproximativ cinzeci, sunt morți, iar restul au ajuns la închisoare. Vreau să va mai spun, că am fost liderul unei grupari de când eram un copil.” a declarat el pentru CBN News.

Marinez a crezut ca stilul sau de viață era ceva normal, el povesteste că a scăpat de la moarte de mai multe ori „Am fost în comă când aveam doar 14 ani. Întreaga mea viață mi-am petrecut-o in închisoare și a avut mai multe întâlniri cu moartea și nu m-am gandit  ca Dumnezeu a fost cel care m-a protejat tot timpul.”

Cand a ajuns tată a inceput să creadă că familia lui are nevoie de o viață mai bună.

„Când s-a născut fiica noastra mi-am dorit ca familia mea să fie unită, dar faceam ce stiam, eu eram rob și mă ocupam cu droguri și alte licruri. Aceste lucruri le-am făcut în viața mea“ povestete el. „Eu am fost acel om care a stat si s-a gandit: Ce aș putea face pentru fiica mea? Cum voi avea grijă de ea daca eu continua in felul acesta?

Apoi, el a decis să se îndepărteze de aceasta grupare și a început să participe la MMA (Arte Marțiale Mixte), ca o modalitate de a-și susține familia. „Întotdeauna am fost bun la luptă. Cred ca este un dar pe care l-am primit” a spus el.

Martinez a devenit un luptator profesionist și a mers în diferite părți ale lumii pentru a concura. Dar aceast lucru, nu satisfacea golul simțit în interiorul inimii sale. Martines spune că intr-o noapte a avut un vis cu Domnul Isus Hristos.”El mi-a spus că m-a iertat de toate pacatele mele și mi-a spus să vin la El sub protecția Lui” povesteste el.

Din acel moment, el a înțeles că el avea nevoie să-l cunoască pe Isus, și-a preda viața lui Dumnezeu si astăzi împărtășeste mesajul Evangheliei pe strada, oamenilor care trăiesc in pacate, în crime, si alte vicii. El predicâ acestor oameni pocăința și iertarea păcatelor care se pot primi prin Domnul Hristos.

Citeste și Fiul Vândut: Întâmplarea șocantă ce l-a încărunțit pe loc…
Citeste si Te părăsește Dumnezeu dacă păcătuiești după pocăință?

Întrebare: Cum pot să devin un copil al lui Dumnezeu?

Răspuns: “Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu” (Ioan ‪1:12‬).

“Trebuie să te naşti din nou” Când a fost vizitat de Nicodim, un lider religios evreu, Domnul Isus nu l-a asigurat imediat că va merge în Cer. În schimb, Hristos a spus, “Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu” (Ioan 3:3).

Atunci când o persoană se naşte, ea moşteneşte natura păcătoasă care provine de la neascultarea lui Adam faţă de Dumnezeu în grădina Eden. Nu este nevoie ca cineva să-şi înveţe copilul să păcătuiască. În mod natural el urmăreşte împlinirea propriilor dorinţe greşite, ducând la minciună, furt şi ură.

El este mai degrabă un copil al neascultării şi mâniei decât un copil al lui Dumnezeu. “Voi eraţi morţi în greşelile şi în păcatele voastre, în cari trăiaţi odinioară, după mersul lumii acesteia, după domnul puterii văzduhului [Satan], a duhului care lucrează acum în fiii neascultării.

Între ei eram şi noi toţi odinioară, când trăiam în poftele firii noastre pământeşti, când făceam voile firii pământeşti şi ale gândurilor noastre, şi eram din fire copii ai mâniei, ca şi ceilalţi.” (Efeseni 2:1-3). Ca şi copii ai mâniei noi merităm să fim despărţiţi de Dumnezeu, în iad.

Din fericire, pasajul continuă spunând “Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos (prin har sunteţi mântuiţi)” (Efeseni 2:4-5). Cum putem trăi cu Hristos? Cum putem fi născuţi din nou? Cum putem deveni copii ai lui Dumnezeu?

Trebuie să-L primim pe Domnul Isus în inimile noastre! Primeşte-L pe Isus.“Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu” (Ioan ‪1:12‬). Acest pasaj explică foarte clar cum poţi deveni un copil al lui Dumnezeu. Trebuie să-L primim pe Domnul Isus prin credinţă. Ce trebuie să credem despre Domnul Isus?

În primul rând, trebuie să recunoaştem că Domnul Iisus este Fiul lui Dumnezeu care a devenit om. Născut prin puterea Duhului Sfânt din fecioara Maria, Isus nu a moştenit natura păcătoasă a lui Adam. De aceea, El este numit cel de-al doilea Adam (1 Corinteni ‪15:22‬). Cum o singură neascultare a lui Adam a adus blestemul păcatului în lume, tot aşa viaţa perfectă a lui Iisus poate acoperi păcatele noastre.

Citeste și CEASUL BIOLOGIC – Orele de refacere a organelor

Răspunsul nostru trebuie să fie pocăinţa (îndepărtarea faţă de păcat) şi credinţa că viaţa Lui perfectă o poate purifica pe a noastră. În al doilea rând, trebuie să avem încredere în Domnul Iisus ca şi Mântuitor. Planul lui Dumnezeu a fost de a-L sacrifica pe Fiul Său, care este perfect, pe cruce pentru a plăti pedeapsa pe care noi am fi meritat-o pentru păcatele noastre: moartea.Hristos are puterea de a-i elibera de vinovăţie şi de sub puterea păcatului pe cei care-L primesc în inima lor. În cel de-al treilea rând, noi trebuie să-L urmăm pe Domnul Isus.

Dumnezeu I-a dat toată autoritatea Fiului Său după ce L-a înviat din morţi, biruind păcatul şi moartea, (Efeseni ‪1:20-23‬). Domnul Iisus îi conduce pe toţi cei care Îl primesc şi îi va judeca pe toţi cei care Îl resping (Faptele Apostolilor ‪10:42‬). Prin harul lui Dumnezeu, care ne-a dat pocăinţă şi credinţă în Mântuitorul şi Domnul Isus, ne-am născut din nou la o nouă viaţă fiind copii ai lui Dumnezeu.

Numai cei care-L primesc pe Isus – nu este de ajuns numai să cunoşti câte ceva despre El, ci trebuie să te încrezi în El pentru mântuire, să te supui Lui ca Domn şi să-L iubeşti mai mult decât orice – devin copii ai lui Dumnezeu. Devenind copil al lui Dumnezeu “Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu” (Ioan ‪1:12-13‬).

La fel cum nu am avut nici o contribuţie la naşterea noastră biologică, în acelaşi mod noi nu putem face nici un fel de fapte sau nu ne putem construi o credinţă pentru a ne naşte în familia lui Dumnezeu. După cum spune versetul de mai sus, Dumnezeu este cel care “ne-a dat dreptul” potrivit voii Sale. “Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu?” (1Ioan 3:1).

De aceea, copilul lui Dumnezeu nu are de ce să fie mândru, ci doar să se laude în Domnul (Efeseni 2:8-9). Pe măsură ce creşte, un copil seamănă cu părinţii săi. În acelaşi fel, Dumnezeu vrea ca ai Săi copii să semene din ce în ce mai mult cu Isus Hristos. Deşi doar în Cer vom fi perfecţi, un copil al lui Dumnezeu nu mai trăieşte în păcate ca o regulă de viaţă, păcatele accidentale fiind mărturisite şi abandonate.

“Copilaşilor, nimeni să nu vă înşele! Cine trăieşte în neprihănire, este neprihănit, cum El însuşi este neprihănit. Cine păcătuieşte, este de la diavolul, căci diavolul păcătuieşte de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului. Oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuieşte, pentru că sămânţa Lui rămâne în el; şi nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu. Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu şi copiii diavolului.

Oricine nu trăieşte în neprihănire, nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubeşte pe fratele său” (1Ioan 3:7-10). Să nu înţelegi greşit; un copil al lui Dumnezeu nu poate fi “renegat” pentru că a păcătuit. Dar cineva care “practică” păcatul (îi place să păcătuiască fară nici o dorinţă de a-L urma pe Hristos şi Cuvântul Său) arată că de fapt nu a fost niciodată născut din nou.

Domnul Isus le-a spus acestor oameni “Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru” (Ioan ‪8:44‬). Copiii lui Dumnezeu, pe de altă parte, nu mai râvnesc după plăcerea păcatului, ci doresc să cunoască, să iubească şi să slăvească pe Tatăl lor. Răsplata pentru a fi copilul lui Dumnezeu este inimaginabilă.

Fiind copii ai lui Dumnezeu, facem parte din familia Lui (Biserica), ni s-a promis o casă în Cer şi ni s-a dat dreptul de a ne apropia de Dumnezeu ca de un Tată, în rugăciune (Efeseni ‪2:19‬; 1Petru 1:3-6; Romani ‪8:15‬). Răspunde acum la chemarea pe care ţi-o face Dumnezeu la pocăinţă şi crede în Hristos. Fii chiar astăzi copil al lui Dumnezeu asa cum a ales acest fost lider de bandă!

Anunt important: Pentru că reteaua de socializare ne-a cenzurat ca postarile care se fac sunt aproape oprite pentru ca dvs sa nu le mai vedeti, sa le cititi sau le dati mai departe, va asteptam in grupul creat pentru dvs unde e alta situatie! Va asteptam in grupul acesta: Stiri si incurajari crestine

Sursa: Tradus prelucrat de ‪logosul.ro‬

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x

Check Also

Semințele care refac funcția ficatului, pancreasului și rinichilor, prevenind diabetul – cum se folosesc?

Semintele de mei nu se afla printre semintele populare atunci cand vine vorba despre sanatate, ...