O pildă filozofică care te va întări ori de câte ori vei fi cuprins de disperare..

Cândva demult, într-o pădure deasă trăia un pustnic. Oamenii din satul alăturat îl vorbeau de rău, cum că el face vrăji și alte răutăți. Cu toate acestea atunci când treceau printr-o încercare, toți apelau la ajutorul său.

Unul din acei săteni era foarte ghinionist, în viața lui nimic nu mergea bine și îi apăreau necazuri peste necazuri. Într-o bună zi nu i-a mai ajuns răbdare să îndure toate acestea și el a hotărât să ceară ajutorul pustnicului.

–Ce cauți aici? – a întrebat indignat pustnicul când bărbatul a venit la el într-o dimineață devreme.

Acesta s-a aplecat inaintea călugărului in semn de respect și i-a spus:

–Am auzit multe despre tine. Ajută-mă, alungă de la mine toate nenorocirile. Soția m-a lăsat, casa a luat foc, calul a pierit..

–Bine, răspunse călugărul, te voi ajuta. Urmează-mă. Apoi au mers ambii în adâncul pădurii. La un moment dat pustnicul a dispărut, iar bărbatul a rămas singur fără să știe unde se află.

El disperat a mers o zi întreagă prin pădurea deasă și abia spre seară a reușit să ajungă la marginea ei. Când a văzut capătul pădurii, apusul minunat al soarelui și satul său de baștină, bărbatul era în culmea fericirii că a rămas viu.

– Oare de ce eram atât de deprimat? – se gândi el. Sunt întreg, sănătos, capul mi-e la loc. Voi lucra cu mai multă străduință și voi ieși din impas. Și soția mi-o voi întoarce, și casa mi-o voi ridica, și un cal îmi voi cumpăra.

d3

S-a gândit el așa un pic și a pornit în sat, fiind plin de bucurie. Când colo îl vede pe pustnic venindu-i în întâmpinare. Bărbatul a rămas blocat… Călugărul i-a zâmbit și i-a spus:

–Acum ai înțeles că dacă viața îți închide toate ușile, ea neapărat îți lasă o mică ferestruică pentru ieșire. E destul să cauți această fereastră cu aceeași ardoare cu care ai căutat astăzi ieșirea din pădure.

Atunci când treceți printr-o mare greutate și toate par a fi împotriva voastră, nu cedați pentru nimic în lume! Tocmai în momentul în care ați înțeles că sunteți la capătul prăpastiei vă vine Dumnezeu în ajutor și vă scoate din disperare, oricât de mare ar fi ea!

Poate ca si incercarile acestea au un scop, fie de ne modela sau a ne face mai puternici. Cert este ca aceste incercari ne face sa dorim cerul, raiul unde totul e bine si frumos. Dumnezeu sa ne ajute sa traim o viata de sfintenie si sa ajungem cu totii in raiul lui Dumnezeu.

Anunt important: Pentru că reteaua de socializare ne-a cenzurat ca postarile care se fac sunt aproape oprite pentru ca dvs sa nu le mai vedeti, sa le cititi sau le dati mai departe, va asteptam in grupul creat pentru dvs unde e alta situatie! Va asteptam in grupul acesta: Stiri si incurajari crestine

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x

Check Also

Semințele care refac funcția ficatului, pancreasului și rinichilor, prevenind diabetul – cum se folosesc?

Semintele de mei nu se afla printre semintele populare atunci cand vine vorba despre sanatate, ...