O tânără l-a luat acasă pe un necunoscut sărman pe care l-a găsit în parcarea unui supermarket: „Nici nu se poate descrie în cuvinte ce am simţit”

O tânără de 27 de ani din Timişoara l-a luat acasă pe un bătrân pe care l-a văzut în parcarea unui supermarket, cu hainele murdare şi ude. Tânăra voia doar să îi dea o pătură bătrânului, dar a ajuns să îl ia în casă, unde i-a oferit o masă caldă şi l-a găzduit pentru o noapte.

Anca Gaica (27 ani) o tânără din Timişoara, angajată în cadrul unui magazin Vodafone care funcţionează într-un supermarket Kaufland, a devenit o eroină în mediul online după ce a relatat gestul pe care l-a făcut pentru un bătrân sărman, pe care l-a luat acasă, i-a dat de mâncare şi l-a lăsat să îşi facă o baie şi să doarmă în casa ei până dimineaţa.

Totul s-a întâmplat în seara zilei de 27 februarie. „Aparent, era o zi oarecare”, povesteşte tânăra. Ce s-a întâmplat, însă, la sfârşitul programului de lucru avea să o marcheze pe Anca. Era ora 21.30 când a ieşit de la serviciu.

Tânăra povesteşte că, împovărată de griji şi cu gândul la planurile de viitor, a ieşit din supermarketul în care lucrează şi s-a bucurat de cât de frumos ninge. I-a atras, însă, atenţia un bătrân care stătea de vorbă cu o doamnă. „L-am vazut sărman,cu hainele murdare, ude, cu nişte pantofi mărimea 46(aproximativ), fiind vizibil că poartă la picior cu trei numere mai mici.

Îl întreb dacă vrea o pătură, mătuşa mea cumpărându-mi una nouă recent şi dorind să o donez pe cea veche”, povesteşte tânăra. Bătrânul nu a stat pe gânduri şi a acceptat cu bucurie cadoul tinerei. „Desigur. Vreau pentru că eu am una care e cam subţire”, a redat Anca spusele bătrânului.
Drumul spre casă şi povestea fascinantă, dar tristă.

Cum pătura pe care tânăra voia să i-o doneze bătrânului era acasă, l-a chemat pe acesta să i-o dea. Anca povesteşte că în timp ce mergea cu bătrânul, pe care tocmai îl cunoscuse, sub aceeaşi umbrelă a simţit o bucurie foarte mare.

„Am pornit amândoi la drum, sub umbrelă, bucurându-mă de ninsoarea de afară, de faptul că fac o faptă bună în faţa lui Dumnezeu, încercând să mă detaşez de probleme personale care uneori ma apasă sufleteste”, relatează Anca Gaica.

În drumul spre casa tinerei, care a durat aproximativ jumătate de oră de mers pe jos, Anca avea să afle că pe bătrân îl cheamă Ciprian Gătăianţu şi are o poveste de viaţă fascinantă, dar cumplit de tristă.

„E născut în 13.03.1945, e un om extraordinar şi foarte deştept. Ştie foarte bine italiana şi engleza, mai ales engleza întrucât a stat în America (Chicago) timp de 23 de ani, plecând din România la vârsta de 34 de ani. Din cauza dorului de casă, de mamă şi a câtorva probleme personale a hotărât să revină în România acum aproximativ 15 ani.

În România nu mai avea pe nimeni în afară de mama lui (tatăl lui murise la o lună după plecarea lui în SUA). În România nu avea copii sau soţie. Cu alte cuvinte, acum e singur pe lume, fratele lui a murit anul trecut, şi trăieşte cu un ajutor social de 130 de lei pe lună, stând într-o casă dărăpănată, moştenită de la părinţi, cu o cameră fără încălzire.

Are 18 ani de lucru în România, dar nu mai are carte de muncă sau acte doveditoare. A lucrat opt ani în SUA cu acte, în rest la negru”, este povestea aflată de Anca Gaica de la bătrân.

Casă şi masă pentru un necunoscut
Ajunsă acasă, tânăra l-a întrebat pe bătrân dacă a mâncat ceva în ziua respectivă. Omul a răspuns că nu a avut timp. „Era clar. Nu a avut bani de mâncare”, a concluzionat tânăra care l-a invitat în casă, unde avea mazăre cu pui, ouă, lapte, halva, câteva fructe şi legume. Practic, tânăra l-a invitat pe bătrân în casă şi i-a pus pe masă tot ce avea în frigider.

Ciprian a întrebat-o dacă poate să îi facă şi o cafea. „Eu nu beau cafea, dar aveam o cafea la plic primită rest la magazin. Mi-am dat seama atunci că acea cafea era, de fapt, pentru el”, povesteşte Anca.

 

Cum s-a schimbat viaţa unui bătrân sărman „adoptat“ de o tânără care l-a găsit în parcarea unui supermarket

Viaţa lui Ciprian Gătăianţu a luat o turnură neaşteptată tocmai la 73 de ani, pe care îi va împlini pe 13 martie. Bătrânelul a fost dus la shopping chiar de tânăra care l-a luat iniţial în casa ei şi l-a pus la masă.

Până în urmă cu câteva zile, Ciprian Gătăianţu nu prea mai avea prea multe aşteptări de la viaţă. Trăia cu un ajutor social de 130 de lei pe lună, stând într-o casă dărăpănată, cu o cameră, fără încălzire.

Îngerul lui Ciprian Gătăianţu este Anca Gaica, o tânără de 27 de ani, angajată în cadrul unui magazine Vodafone, care, văzându-l în frig, cu haine murdare şi ude, l-a luat acasă să-I dea o pătură. A ajuns însă să îl ia în casă, unde i-a oferit o masă caldă şi l-a găzduit pentru o noapte.

Aceasta avea să fie doar începutul unei vieţi noi pentru Ciprian Gătăianţu, care nu a fost abandonat de Anca Gaica. Mai mult, povestea a ajuns să fie virală în mediul online, astfel că şi alţi oameni de bine se vor implica.

La fel ca în cazul lui Arpi – o altă transformare miraculoasă pentru un om al străzii, Ciprian Gătăianţu a fost tuns şi bărbierit, iar apoi aranjat. Apoi bătrânelul a fost dus la shopping, prin sprijinul oferit de Kapa Center şi Alin Macsim.

În 13 martie este ziua de naştere al lui Ciprian Gătăianţu, iar Anca se gândeşte la o surpriză. Aceasta aşteaptă sugestii de la timişoreni pe pagina de Facebook creată special pentru acestă poveste, informeaza Adevarul.ro

Anca Gaica este din Reşiţa. A decis să se mute la Timişoara în 2017, iar de patru luni s-a angajat la Vodafone.

Citeşte şi:Tânăra s-a trezit din comă când membrii familiei au cântat imnuri creștine

Citeste și ,,ISUSE, AJUTA-MĂ” a strigat femeia care a fost salvată de la moarte în timp ce era înjunghiată

Citeste și Dupa 534 de zile In spatiu, Astronautul Jeff Williams Revine cu o mai mare credinta: „Am vazut lucrarea unui Dumnezeu Infinit”

Anunt important: Pentru că facebook ne-a cenzurat ca postarile care se fac sunt aproape oprite pentru ca dvs sa nu le mai vedeti, sa le cititi sau le dati mai departe, va asteptam in grupul creat pentru dvs unde e alta situatie! Va asteptam in grupul acesta: Stiri și Incurajari crestine

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x

Check Also

Semințele care refac funcția ficatului, pancreasului și rinichilor, prevenind diabetul – cum se folosesc?

Semintele de mei nu se afla printre semintele populare atunci cand vine vorba despre sanatate, ...