Oamenii de știință au decis să înțeleagă de ce Dumnezeu a împărțit animalele în curate și necurate. Îmi voi revizui alimentația.

Deseori mâncăm produsele din carne, pentru că așa este natura omului. Deși se crede că înainte de Potop oamenii consumau doar alimente vegetale. Acum, în timpul Postului Mare, mulți se abțin de la produsele de origine animală. Și aceasta este o ocazie bună pentru a reflecta asupra motivului pentru care Dumnezeu a împărțit animalele în curate și murdare, ca să ne revizuim în continuare alimentația noastră. Redacția noastră vă va prezenta opinia oamenilor de știință cu privire la motivul pentru care anumite animale, pești și păsări sunt considerate curate, iar altele murdare. Există o mulțime, de aceea le vom prezenta doar pe acele a căror carne este disponibilă locuitorilor noștri.

Animalele curate

VIEȚUITOARE MARINE CURATE

„Sunt curate acele animale și pești care au pene sau înotătoare. Aceasta include peștii cum ar fi somonul, bibanul, păstrăvul, merlanul, crap și multe altele” (Deuteronom 14:9, Levitic 11:9).

1.Somonul – În mare, somonul se hrănește, în mare parte, cu hering. Somonul se include în speciile de pești carnivori, se hrănește cu nevertebrate mici și zooplancton la o vârstă fragedă.

2.Crapul – Crapul se hrănește în locuri bogate în alimentație vegetală și animală, vegetație acvatică, moluște, crustacee, viermi și alte organisme mici.

VIETĂȚI MARINE NECURATE

„Dar pe cele care nu au pene și solzi, nu le mâncați: nu sunt curate” (Deuteronom 14:10).

Aceștia sunt rechinul, peștele-spadă, somnul (Anarhichadidae), balena, delfinul, creveții, crabii, homarii, scoicile, stridiile și multe altele. Potrivit oamenilor de știință, Dumnezeu nu întâmplător a interzis să mâncăm astfel de viețuitoare.

Medicii afirmă că următoarele tipuri de pește și crustacee pot acumula o cantitate considerabilă de metale grele, și, prin urmare, conțin substanțe toxice. Pentru oameni ele pot fi nocive.

1.Somnul -Acest pește este numit și sanitarul râurilor. Somnul se alimentează doar cu pești mici și slăbiți, dar și cu raci, viermi, moluște, broaște, păsări de apă înotătoare mici, precum și cu o varietate de deșeuri alimentare. 2. Peștele-spadă

Peștele-spadă este infectat cu mulți paraziți. Unii viermi din el ajung la 3 metri.

3.Creveții, crabii, langustele – Sunt necrofagi. Ei se hrănesc cu tot ceea ce găsesc la fund: creaturi marine moarte și cadavrele oamenilor înecați. Prin urmare pot fi purtători de boli periculoase, cum ar fi tifosul și hepatita. Și mai conțin și substanțe cancerigene.

4.Stridiile și midiile – Stridiile sunt considerate drept delicatese. Dar anume ele purifica în mod activ și eficient apa, mănâncă excesul de alge și de plancton precum și sedimentele de la fund. În timpul vieții prin ele trece o mare cantitate de apă, astfel încât absorb din ea toate substanțele chimice. Ele pot acumula în sine otrava numită saxitoxina.

PĂSĂRILE CURATE

În categoria păsărilor curate se includ găinile, curcanii, porumbeii: toți cei care au gușă. Rațele la fel fac parte din categoria păsărilor curate.

1.Rațele – Rațele mănâncă insecte, mușchi, iarbă, verdeață și plante de apă, precum și pești mici.

  1. Hulubii – Aceste păsări mănâncă porumb, spanac, morcovi, măcriș, trifoi și alte culturi și ierburi, se deosebesc prin finețe și frăgezime.

PĂSĂRILE MURDARE – „Din păsări disprețuiți-le pe acestea (nu ar trebui să se mănânce, sunt spurcate): vulturul și vulturul de mare, buha, pelicanul, stârcul, orice specie de corb, struțul, bufnița, pescărușul și șoimul, lebăda…” (Levitic 11:13–19).

1.Vulturii, pescărușii, ciorile – Aceștia fac parte din categoria necrofagilor, deoarece ucid păsările slăbite și bolnave și animalele mici. Se hrănesc cu păsări moarte și cu alte cadavre.

2.Uliul, bufnița, pelicanul. Ei se alimentează cu mamifere mici și mijlocii, păsări, insecte, șobolani, broaște.

ANIMALELE CURATE – „Se permite de a mânca carnea de vacă, de căprioară, de bivol, de ovine și caprine, de capră neagră, de oryx, de kamelopard”. (Lev. 11:1-3 Deuteronom 14:3-6).

Caprele, oile, căprioarele, vacile sunt erbivore. Ele aleg cu grijă iarba pe care o mănâncă. Rețineți că sângele animalelor nu este, de asemenea, potrivit pentru hrană. În Leviticus 7:22-24 se spune că nu ar trebui să se mănânce sângele și grăsimea oricăruia dintre aceste animale, precum și animalele care au murit din cauze naturale sau au fost ucise de alte animale.

ANIMALELE MURDARE

Aici Dumnezeu ne spune să nu mâncăm carne animalelor precum cea de porc, iepure, cămile și cai.

1.Cămilele – Acestea aparțin erbivorelor, dar se hrănesc cu plante spinoase, iarbă uscată și arbuști.

2.Iepurii – Aici am fost foarte surprinși, deoarece carnea de iepure este recomandată chiar și pentru copiii cu alergii la multe produse. Dacă e să vorbim despre factorul nociv din carnea de iepure, atunci în ea există baze purine, care se transformă în acid uric. Depunându-se pe articulații și tendoane, provoacă artrită, gută, diateza neuro-artritică la copiii mai mici de un an.

3.Caii Calul se alimentează cu iarbă, cereale și plante rădăcinoase. Folosind în alimentație carnea acestor animale, ne punem în pericol inima, ficatul și alte organe.

4.Porcii – Porcul este omnivor. El mănâncă rădăcini, viermi, cadavre, animale mici, inclusiv pe urmașii ei. Medicii cunosc faptul că există o legătură între consumul, de către om, al cărnii de porc și bolile hepatice. Chiar și copiii pot fi afectați de aceste boli. După cum puteți vedea, totul are o explicație științifică. Bucatele din carnea unor animale, pești și păsări vă pot afecta cu adevărat organismul.

Noi, însă, nu considerăm că dacă le veți consuma în cantități mici vi se va întâmpla ceva. În plus trebuie să ținem cont și de tehnologiile moderne. De exemplu, în cele mai multe cazuri, aceleași stridii sunt aduse în țările noastre nu din mări și oceane, ci sunt cultivate în bazine speciale. Desigur, acolo nu este murdărie și deșeuri chimice.

Ce hrană utilizați este o chestiune ce ține de fiecare în parte. Unii urmează instrucțiunile biblice, alții au convingerile proprii. Scrieți-ne în comentariile Dumneavoastră cum vă pare divizarea animalelor în curate și murdare. Poate că veți fi interesați să aflați și despre o altă descoperire a oamenilor de știință, care se ocupă de studiul produselor modificate genetic.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Anunt important: Pentru că reteaua de socializare ne-a cenzurat ca postarile care se fac sunt aproape oprite pentru ca dvs sa nu le mai vedeti, sa le cititi sau le dati mai departe, va asteptam in grupul creat pentru dvs unde e alta situatie! Va asteptam in grupul acesta: Stiri si incurajari crestine

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x

Check Also

Semințele care refac funcția ficatului, pancreasului și rinichilor, prevenind diabetul – cum se folosesc?

Semintele de mei nu se afla printre semintele populare atunci cand vine vorba despre sanatate, ...