Papa Francisc: Iadul nu există

„Nu există niciun iad în care sufletele păcătoşilor sunt condamnate să sufere pentru eternitate”, a declarat papa Francisc într-un interviu publicat joi de cotidianul italian La Repubblica, informează DPA.

După moarte, sufletele oamenilor care se căiesc sunt iertate de Dumnezeu şi I se alătură în contemplare, „însă sufletele acelora care nu se căiesc, şi care din acest motiv nu pot fi iertaţi, dispar”, a adăugat suveranul pontif, citat de Agerpres.

„Iadul nu există – ceea ce există este dispariţia sufletelor păcătoase”,a mai spus papa Francisc.

Liderul de la Vatican a fost intervievat de Eugenio Scalfari, un veteran jurnalist italian, ateu, care scrie cu regularitate articole despre credinţă şi religie şi care beneficiază de un acces special la conducătorul Bisericii Catolice.

În trecut, veridicitatea citatelor pe care jurnalistul italian le-a atribuit papei a fost pusă sub semnul întrebării, în special după ce Eugenio Scalfari, în vârstă de 93 de ani, a recunoscut că nu a folosit niciodată un reportofon în timpul realizării interviurilor sale.

Cu toate acestea, Vaticanul nu s-a plâns niciodată despre articolele publicate de Eugenio Scalfari, iar papa Francisc a continuat să îi acorde interviuri.

Anul trecut Papa Francisc a mai declarat:  ,,NU exista focul iadului”, Adam si Eva nu sunt reali” spune Papa Francisc

Biserica nu mai crede într-un iad în care lumea trebuie să sufere – Un om care e pe cale să dezvăluie multe ”secrete vechi” ale Bisericii Catolice este Papa Francisc. Unele credințe care sunt promovate de Biserică dar care nu corespund naturii iubitoare a lui Dumnezeu au fost recent înlăturate de Papa care a fost numit recent Omul Anului de către revista TIME.

În ultimele sale revelații, Papa Francisc a spus: “Prin umilință, cercetarea sufletului și meditație, prin rugăciune, am reușit să înțelegem anumite dogme. Biserica nu mai crede într-un iad în care lumea trebuie să sufere. Această doctrină este incompatibilă cu iubirea infinită a lui Dumnezeu.

Dumnezeu nu este un judecător, ci un prieten și un iubitor al umanității. Dumnezeu nu caută să condamne, ci să îmbrățișeze. Ca și fabula despre Adam și Eva, iadul nu este decât un mecanism literar.

Iadul nu este decât o metaforă pentru sufletul izolat care, ca toate sufletele, va ajunge să se unească în iubire cu Dumnezeu”.

Într-un discurs șocant care se răspândește în lumea întreagă, Papa Francisc a declarat că: Toate religiile sunt adevărate, pentru că sunt adevărate în inimile celor care cred în ele. Ce alt fel de adevăr există? În trecut, Biserica a fost dură cu cei pe care îi considera că greșesc din punct de vedere moral sau că păcătuiesc.

Biserica este destul de mare pentru heterosexuali și homosexuali, pentru viață și pentru alegeri!

Astăzi, nu mai judecăm pe nimeni. Ca un tată iubitor, niciodată nu ne condamnăm copii. Biserica noastră este destul de mare pentru heterosexuali și homosexuali, pentru viață și pentru alegeri! Pentru conservatori și liberali, chiar și comuniștii sunt bineveniți și ni s-au alăturat. Cu toții îl iubim și ne închinăm la același Dumnezeu.”

În ultimele 6 luni, cardinalii catolici, episcopii și teologii, au deliberat la Vatican, discutând viitorul Bisericii și redefinind vechile doctrine catolice și dogme. Al treilea Consiliu de la Vatican este cel mai mare și cel mai important de când cel de-al doilea Consiliu s-a încheiat in 1962.

Papa Francisc a convocat noul consiliu pentru a ”finaliza în sfârșit lucrările celui de-al doilea Consiliu”. Cel de-al treilea Consiliu s-a încheiat cu Papa Francisc anunțând că:

“Catolicismul este acum ”o religie modernă și rezonabilă, care a trecut prin schimbări revoluționare. A venit vremea să abandonăm intoleranța. Trebuie să recunoaștem că adevărul religios evoluează și se schimbă. Adevărul nu este absolut și nu este predeterminat. Chiar și ateii recunosc că există divinitatea. Prin acte de iubire și caritate și ateul îl recunoaște pe Dumnezeu
și își mântuiește sufletul, devenind un participant activ la mântuirea umanității.”

Dumnezeu trăiește în noi și în inimile noastre

O declarație din discursul Papei i-a facut pe tradiționaliști să fie confuzi și chiar isterici…

”Dumnezeu se schimba și evoluează, la fel ca și noi, deoarece Dumnezeu trăiește în noi și în inimile noastre. Când raspândim iubire și bunătate în lume, ne atingem propria divinitate și o
recunoaștem. Biblia este o carte sfântă frumoasă, dar ca toate cărțile vechi importante, unele pasaje sunt depășite. Unele chiar ne îndeamnă la intoleranță și prejudecăți.

Întrebare: Este iadul real? Este iadul veşnic din punct de vedere biblic?

Răspuns: Este iadul real? Studiile arată că peste 90% dintre oamenii de pe toată planeta cred că există un “rai”, în timp ce mai puţin de 50% cred că există un iad veşnic. Conform Bibliei, iadul este cu siguranţă real ! Pedepsirea celor răi în iad va fi la fel de veşnică în ceea ce priveşte durata, tot astfel cum va fi şi răsplata celor mântuiţi în Rai, adică pentru toată veşnicia.

Pedepsirea celor răi în iad este descrisă de-a lungul Sfintelor Scripturi ca fiind “focul cel veşnic” (Matei 25:41), „focul care nu se stinge” (Matei 3:12), „ocara şi ruşinea veşnică” (Daniel 12:2), un loc unde „viermele lor nu moare şi focul nu se stinge” (Marcu 9:44-49), un loc al „chinurilor” şi „văpăilor” (Luca 16:23,24), al „pierzării veşnice” (2 Tesaloniceni 1:9), un loc al chinurilor „în foc şi pucioasă” unde „fumul chinului lor se suie în sus în vecii vecilor” (Apocalipsa 14:10,11), un „lac de foc şi pucioasă” unde cei răi sunt chinuiţi „zi şi noapte în vecii vecilor” (Apocalipsa 20:10). Domnul Iisus Hristos Însuşi arată că pedeapsa iadului este fără sfârşit (Matei 25:46).

Cei răi vor fi pentru veşnicie, în iad, obiectul furiei şi mâniei lui Dumnezeu. Ei vor suferi în mod conştient ruşinea, ocara şi asaltul propriei lor conştiinţe care îi va acuza – împreună cu mânia aprinsă a unui Dumnezeu jignit – şi asta pentru toată veşnicia. Chiar şi cei care se vor afla în iad vor ajunge să recunoască dreptatea perfectă a lui Dumnezeu (Psalmul 76:10).

Cei care se vor afla în iad vor şti că pedeapsa ce li s-a aplicat a fost dreaptă şi ca ei înşişi sunt cei vinovaţi pentru aceasta (Deuteronom 32:3-5). Da, iadul este real. Şi iadul este un loc al chinului şi pedepsei care nu se sfârşesc, ci durează toată veşnicia ! Slavă lui Dumnezeu prin Domnul Iisus Hristos că putem scăpa de acest loc de pedeapsă veşnică (Ioan 3:16,18,36).

Cititi si Gestul unui casier care a uimit o lume întreagă: „Am simțit că Dumnezeu mi-a cerut să plătesc pentru aceste alimente”.

Cititi si UIMITOR: Atunci când ajunge la bătrânețe, vulturul face un lucru uimitor! Avem ce învăța de la el

Cititi si CUTREMURĂTOR: Nasir Sidiki – lăsat să moară. El a spus: „Doamne, dacă eşti real, nu mă lăsa să mor!”

Anunt important: Pentru că facebook ne-a cenzurat ca postarile care se fac sunt aproape oprite pentru ca dvs sa nu le mai vedeti, sa le cititi sau le dati mai departe, va asteptam in grupul creat pentru dvs unde e alta situatie! Va asteptam in grupul acesta: Stiri și Incurajari crestine

Sursa: tartaria.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x

Check Also

Semințele care refac funcția ficatului, pancreasului și rinichilor, prevenind diabetul – cum se folosesc?

Semintele de mei nu se afla printre semintele populare atunci cand vine vorba despre sanatate, ...