RESPECTAȚI-VĂ PĂRINȚII, INDIFERENT DE VÂRSTA LOR – O POVESTE EMOȚIONANTĂ

Un batran de 80 de ani statea pe canapea impreuna cu fiul sau de 45 de ani. La un moment dat s-a asezat o pasare pe, pervazul geamului.

Tatal la intrebat pe fiul sau: “Ce este aia?” Fiul a raspuns: “Este o pasare!”. Dupa cateva minute tatal isi intreaba fiul a pentru a doua ora:

“Fiule ce este aia?’’ Fiul a spus: “Tata tocmai ti-am spus ca este o pasare!” Dupa putin timp batranul parinte si-a intrebat fiul a treia ora: “Ce este aia?”. In acel moment fiul s-a simtit foarte iritat si ia raspuns tatalui sau pe un ton de repros: “Este o pasare, o pasare, o pasare”!

Lasand sa treaca putin timp, tatal isi intreaba iar baiatul : “Ce este aia”? Dintr-o data fiul a rabufnit si a tipat la tatal sau: “Tata de ce ma intrebi mereu aceeasi intrebare, desi ti-am spus ca este o pasare? Nu poti sa intelegi asta?”

Putin mai tarziu tatal s-a dus in camera sa si s-a intors cu un jurnal vechi pe care il ingrijea de cand fiul sau era mic . A deschis o pagina si ia cerut fiului sau sa citeasca acea pagina. In jurnal erau scrise urmatoarele cuvinte:

“Astazi, micul meu fiu in varsta de 3 ani statea cu mine pe canapea, cand o pasare s-a asezat la geam. Fiul meu ma intrebat de 23 de ori ce este, iar eu de 23 de ori i-am raspuns ca este o pasare. L-am imbratisat cu iubire de fiecare data cand ma intreba. Nu ma simteam deloc iritat, mai degraba simteam afectiune pentru un copil nevinovat.” In timp ce micul baiat isi intreba tatal de 23 de ori “Ce este aia?”, tatal nu s-a simtit deloc iritat, in schimb fiul intrebat de tata de 4 ori s-a simtit iritat si furios.

Chiar daca parintii tai ajung la o varsta inaintata nu ii respinge sau te uita la ei ca la o povara. Trebuie sa le spui cuvinte dragastoase si sa fii ascultator, umil si bun cu ei. Fi-ti atenti cu parintii vostri. Incepand de azi spuneti cu voce tare: “Vreau ca parintii mei sa fie fericiti. M-au ingrijit de cand eram copil. Ei mereu m-au iubit neconditionat. Au traversat munti si vai pentru ca eu sa ajung bine in societate.

De ce trebuie sa ne respectam parinti? Sa nu uitam porunca data de Bunul Dumnezeu: „Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca sa-ti fie bine si sa traiesti ani multi pe pamantul pe care Domnul Dumnezeul tau ti-l va da tie” Exod 20:12

Esti nefericit? Motivul: ,,Ca sa-ti fie bine si sa traiesti ani multi pe pamant.” In alta traducere „ca sa fii fericit.” Haideti chiar acum sa dam un telefon parintilor , sa-i intrebam cum se simt si sa le transmitem ca-i  iubim si nu am uitat de ei. Dumnezeu sa va binecuvinteze viata lunga si fericita! 🙂

Anunt important: Pentru că reteaua de socializare ne-a cenzurat ca postarile care se fac sunt aproape oprite pentru ca dvs sa nu le mai vedeti, sa le cititi sau le dati mai departe, va asteptam in grupul creat pentru dvs unde e alta situatie! Va asteptam in grupul acesta: Stiri si incurajari crestine

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x

Check Also

Semințele care refac funcția ficatului, pancreasului și rinichilor, prevenind diabetul – cum se folosesc?

Semintele de mei nu se afla printre semintele populare atunci cand vine vorba despre sanatate, ...