Ridichile sunt foarte sănătoase!

Au un conținut de apă ridicat, foarte puține calorii, dar mulți nutrienți; sunt bogate în vitamine și minerale, cum ar fi potasiu, calciu, magneziu și fier. Uleiul de muștar ce intră în componența acestor mici rădăcini comestibile le dă gustul ascuțit și stimulează digestia, ajutând sistemul imunitar în lupta sa împotriva virușilor, bacteriilor și ciupercilor și pot ajuta chiar și la combaterea disconfortului gastrointestinal.

Ridichile mici, au foarte multe beneficii. V-ați întrebat de ce unele au gust mai iute, decât altele? Datorită uleiului de muștar despre care spuneam mai sus și datorită timpului de expunere la lumina soarelui. Ridichile au fost considerate legume de primăvară, dar acum sunt cultivate până la sfârșitul verii. Cele recoltate la finalul verii pot fi mai pipărate decât cele alese în primăvară, așa că vă recomandăm să adăugați niște sare pentru a atenua gustul puternic.

Ridichile rămân proaspete în frigider până la 3 zile. În compartimentul BioFresh Liebherr, pot fi stocate până la 10 zile. Ridichile nu sunt recomandate spre a fi înghețate, deoarece își pierd prospețimea, devin apoase și își pierd duritatea în momentul dezghețării.

Ridichile sunt perfecte pentru a fi adăugate la salate și sunt un ingredient gustos, proaspăt în creme. Dacă sunteți în căutarea unui mod nou și interesant de a vă bucura de gustul ridichilor, veți afla că frunzele sunt ideale pentru a face pesto.

Se taie frunzele împreună cu niște coriandru, se amestecă cu migdalele, usturoiul, piperul, sarea și uleiul de măsline pentru a forma o pastă. Dacă doriți, puteți adăuga și puțin suc de lămâie. Pesto are un gust fabulos cu paste făinoase, este rapid de făcut și e o modalitate excelentă de a găsi o utilizare pentru frunzele ridichilor.

Atunci când cumpărați ridichi, verificați frunzele să fie proaspete și să nu aibă semne de veștejire. Doar cele mai proaspete frunze sunt potrivie pentru a prepara pesto. Spălați frunzele și uscați-le înainte de a le găti, deoarece sunt de cele mai multe ori nisipoase.