Stirea anului: Mark Zuckerberg spune că atunci când a creat Facebook-ul, a fost inspirat de un Psalm al Bibliei

Cel care a fondat compania Facebook, Mark Zuckerberg, a povestit că a fost inspirat de un Psalm al Bibliei pentru a-și crea compania. „Când am citit Psalmul 139: 1-4, a fost ceva ca un clic pe mouse-ul, ceva s-a declansat in mintea mea”, a declarat el reporterului April Wan, într-un interviu.

„Am văzut o strălucire cerească și am auzit parca vocile îngerilor, imi imaginam că îngerii suna ca zumzetul la o mie de milioane de servere și licarirea boltei cereasti,  ca o tastatură luminata“, a spus Zuckerberg. Proprietarul rețelei sociale cu cei mai mulți utilizatori din lume a spus că a învățat din Biblie, mulțumită unui coleg evanghelic cu care a împărțit camera pe când era student  la universitate.

„Am avut acest coleg de cameră, Balaam Don Key, care mi-a spus că Biblia este sursa de inspiratie, încă nu sunt sigur ce înseamnă asta, dar se pare că o recomand. Don părea foarte entuziasmat si fericit când i-am spus că  voi citi, mi-a spus că nu ar trebui să încep de la început, ci că ar trebui să” las Duhul lui Dumnezeu să mă cauzeasca”, mi se parea ca a baut un pahar de whisky, dar mai târziu am aflat că aceasta înseamnă ceva total diferit. Când am deschis Biblia și am văzut Psalmul 139, m-am gândit: „Wow, ce model de afaceri  minunat”. Știam că vreau să construiesc o astfel de companie povestete Zuckerberg.

„Doamne, Tu mă cercetezi de aproape și mă cunoști, știi când stau jos și când mă scol și de departe îmi pătrunzi gândul. Știi când umblu și când mă culc și cunoști toate căile mele. Căci nu-mi ajunge cuvântul pe limbă, și Tu, Doamne, îl și cunoști în totul.” Psalmul 139:1-4 

Scurta istorie a lui Mark Zuckerberg

„Nu ajungi la 500 de milioane de prieteni fara sa-ti faci cativa inamici” este motto-ul celebrului film „The Social Network”. Acest motto este clar valabil pentru Mark Zuckerberg, tanarul de doar 25 de ani, creatorul retelei de socializare Facebook, care a avut o idee absolut geniala care i-a schimbat radical viata.

Se naste la data de 14 mai 1986, in White Plains, New York, intr-o familie de evrei. Incepe programarea inca din scoala generala, atras de aplicatiile utilitare si jocuri. Pe cand era la liceu arata primele semen ale ingeniozitatii sale, atunci cand creeaza un program care sa ii ajute pe colegii de birou ai tatalui sau sa comunice prin intermediul computerului. Acesta a fost doar inceputul.

Urmatoarea sa inventie a fost Synapse Media Player, un player audio ce folosea inteligenta artificial pentru a retine tabieturile muzicale ale utilizatorilor. Player-ul a primit calificativul 3 din 5 de catre revista PC Magazin si a starnit interesul marilor companii, AOL si Microsoft care au incercat sa ii cumpere inventia si sa il recruteze in echipa lor. Mark refuza oferta si se decide sa urmeze facultatea Harvard, unde este acceptat in anul 2002.

Dupa doi ani de facultate Mark gandeste o aplicatie prin care studentii sa isi poata cauta dupa nume si poze colegii de facultate. La baza acestei idei a stat albumul clasic cu poze de tip buletin emis de scolile si liceele americane. Acest tip de album se numea Facebook, la Philips Exter Academy, acolo unde a studiat el. Avand un ajutor de incredere, in persoana colegului sau de camera Dustin Moskovitz, Mark a reusit sa raspandeasca aceasta indee catre universitati mari precum Yale, Standord sau Columbia.

In anul 2005 Mark Zuckerberg impreuna cu alti colegi, au renuntat la universitate si s-au mutat in Palo Alto, California, unde au inchiriat o casa modesta, pe post de sediu. Acolo au inceput sa lucreze intens si sa isi dezvolte ideile.

Mark impreuna cu prietenii sai, au lansat un serviciu ce permitea schimbul de fisiere si date, numit Wirehog, dar acesta a fost un esec, deoarece aplicatia se misca foarte incet. Totusi acest lucru i-a ajutat, pentru ca platforma Wirehog a fost folosita la baza Facebook.

In 2006 Mark Zuckerberg, Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin si Chris Hughes, primesc o oferta fabuloasa de 1 miliard de dolari din partea Yahoo, pentru a prelua drepturile retelei de socializare Facebook. Acestia declina oferta, decizia dovendindu-se una foarte inspirata, deoarece Facebook a luat un impact urias, raspandindu-se in toata lumea.

In 2010 compania a fost evaluata la peste 15 miliarde de dolari, iar Mark Zuckerberg a fost declarat de revista Vanity Fair „Cel mai influent om din lume in 2010”. Reteaua de socializare Facebook continua sa se dezvol te tot mai mult, venind intotdeauna cu aplicatii noi, care sa captiveze utilizatorii existenti, dar si sa atraga unii noi.

Cititi si Mesajul lui Keanu Reeves: „Eu nu pot face parte dintr-o lume în care bărbații își îmbracă soțiile ca pe niște prostituate”

Anunt Important: Pentru că facebook ne-a cenzurat ca postarile care se fac sunt aproape oprite pentru ca dvs sa nu le mai vedeti, sa le cititi sau le dati mai departe, va asteptam in grupul creat pentru dvs unde e alta situatie! Va asteptam in grupul acesta: Stiri si incurajari crestine

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x

Check Also

Semințele care refac funcția ficatului, pancreasului și rinichilor, prevenind diabetul – cum se folosesc?

Semintele de mei nu se afla printre semintele populare atunci cand vine vorba despre sanatate, ...